Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Peter van der Ven maakt het nieuwe college van B&W in Altena compleet.
Peter van der Ven maakt het nieuwe college van B&W in Altena compleet. (Foto: Gemeente Altena)

Peter van der Ven: 'Ik voel me absoluut geen B-keus'

  •   617 keer gelezen

ALTENA • Peter van der Ven keert als wethouder voor AltenaLokaal terug op het politieke toneel van Altena.

AltenaLokaal heeft met Peter van der Ven deze week toch nog een wethouderskandidaat kunnen presenteren. Donderdag, vlak voor de officiële presentatie van de nieuwe wethoudersploeg, trok de eerste beoogde kandidaat van de partij zich om persoonlijke redenen terug. AltenaLokaal doet vooralsnog echter geen uitspraken over om wie het gaat en over wat er precies gebeurd is.

Fractievoorzitter Philip den Haan hing dezelfde dag al wel aan de lijn bij Van der Ven, vertelt de oud-wethouder van Lokaalbelang in de voormalige gemeente Werkendam. "Ik schrok in eerste instantie van Philips telefoontje, want zijn verzoek kwam volstrekt onverwacht", zegt Van der Ven. "Maar ik zag het ook als iets positiefs. Ik vind het een eer en een uitdaging om aan de nieuwe gemeente Altena mee te gaan werken, samen met mensen met wie ik eerder ook heb samengewerkt. Dus ik zei tegen Philip: 'Je kunt op mij rekenen, ik kom eraan.'"

Volgens Van der Ven zat AltenaLokaal 'gruwelijk omhoog' in de zoektocht naar een nieuwe wethouderskandidaat. "Maar ik voel me absoluut geen B-keus. Misschien wel als de partij eerst 25 andere mensen had gebeld, maar dat is niet zo. Mijn naam is redelijk snel op tafel gekomen en daarop heeft Philip de stoute schoenen aangetrokken."

Nooit echt weggeweest
Van der Ven nam begin 2016 afscheid als wethouder in Werkendam, maar is nooit echt weggeweest uit Altena. Zo zit hij namens de huurders in de raad van commissarissen van Woonlinie en heeft hij een bestuursfunctie binnen GSW Altena. Ook is Van der Ven betrokken bij de totstandkoming van het Marianne Vos Cycling Centre. Die ervaring neemt hij mee in de portefeuilles die hij toebedeeld krijgt: Sport en Volkshuisvesting.

Dinsdagavond worden de CDA'ers Matthijs van Oosten en Roland van Vugt, Hans Tanis (SGP) en Paula Jorritsma (Progressief Altena) als de nieuwe wethouders van de gemeente Altena geïnstalleerd. Ook wordt dan het bestuursakkoord 'Samen bouwen aan een krachtig Altena' in de raad besproken.

De installatie van Peter van der Ven laat nog even op zich wachten; naar verwachting mag hij zich begin februari officieel wethouder van de gemeente Altena noemen.

Tom Oostra

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }