Afbeelding

2019 wordt bouwjaar voor Andel

Algemeen 1.006 keer gelezen

ANDEL/WOUDRICHEM • De gemeente Woudrichem en projectontwikkelaar Zijlstra hebben dinsdag een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komst van 36 nieuwe woningen aan de Julianastraat in Andel.

Volgens wethouder Izak Koedoot gaat het om een 'mooi plan'. "Alles zit erin", licht hij toe. "Sociale huurwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande huizen en enkele zogenoemde generatiewoningen. Daarin kunnen ouders en kinderen zelfstandig bij elkaar blijven wonen." Nu de overeenkomst is getekend, verwacht Koedoot dat het project binnen vier á vijf jaar is opgeleverd. "De ontwikkeling gaat in verschillende fasen, maar het is niet de bedoeling dat Andel een grote bouwput wordt."

Omgevingswet
Wanneer de eerste paal aan de Julianastraat de grond in gaat is afhankelijk van het aantal bezwaren. "Met de nieuwe Omgevingswet in ons achterhoofd hebben we al wel zoveel mogelijk wensen en bedenkingen van omwonenden meegenomen in de planvorming. Dat betekent niet dat mensen geen bezwaar meer kunnen aantekenen, maar we hopen dat daarmee op voorhand al veel bezwaren afgevangen zijn."

De bestemmingsplanprocedure wordt meteen opgestart. Volgens Koedoot gaan de plannen voor nieuwbouw aan de Julianastraat terug tot de jaren 70-80 vorige eeuw. "Zijlstra heeft toen grond aan de Julianastraat gesaneerd en vervolgens de toezegging van de provincie gekregen om daar ooit woningen te mogen bouwen", zegt hij.

Het is niet de enige locatie in Andel waar gebouwd gaat worden. 2019 wordt het jaar van de woningbouw in het dorp, want ook de Bronkhorst wordt vanaf de tweede week van januari verder bebouwd. Woonservice Meander gaat bovendien aan de slag met seniorenwoningen bij De Notenhoff en Woonline bouwt een woonzorgcomplex. "Ik denk dat we de oude gemeente Woudrichem goed achterlaten voor Altena", zegt Koedoot, die zelf inmiddels van Andel naar Harskamp verhuisd is.

"Ik heb er altijd voor gewaakt dat ik alleen wethouder voor Andel zou zijn, maar nu komen vraag en aanbod daar goed samen. Alle plannen sluiten daar goed op aan."

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden