Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Installatie nieuwe gemeenteraad Altena op 2 januari

  •   406 keer gelezen

ALMKERK • In de nieuwste Brabantse gemeente wordt op woensdag 2 januari de eerste gemeenteraad van Altena geïnstalleerd.

De installatie vindt plaats in het nieuwe gemeentehuis aan de Sportlaan 170 in Almkerk. Aansluitend aan deze installatie is er gelegenheid om de nieuwe raadsleden te feliciteren en ook de waarnemend burgemeester Marcel Fränzel te ontmoeten. Inwoners van de gemeente Altena zijn daarbij van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19:00 uur met een raadsvergadering, om 20:30 uur gevolgd door een toespraak van Fränzel. Vanaf 20:45 uur is er een receptie.

Deze woensdag 2 januari is het ook de eerste dag dat het gemeentehuis in Almkerk in gebruik genomen wordt. De gemeente ontvangt dan meteen een groot gezelschap. "Daarom vragen we u op voorhand om wat begrip, mocht een en ander wat minder soepel lopen dan u van ons gewend bent. We vragen u ook nadrukkelijk om de instructies van de parkeerregelaars op te volgen", zo laten Altena weten.

College
Naar verwachting wordt in de loop van januari het nieuwe college van burgemeester en wethouders in een raadsvergadering geïnstalleerd. Aansluitend aan deze vergadering zijn mensen eveneens welkom om het nieuwe college de hand te schudden.

In verband met de fusie tot de gemeente Altena en de verhuizing naar het nieuwe gebouw in Almkerk, zijn de drie gemeentehuizen in Werkendam, Wijk en Aalburg en Woudrichem van vrijdag 21 december tot en met woensdag 2 januari gesloten. Op donderdag 3 januari is het nieuwe gemeentehuis in Almkerk geopend, van 08:30 uur tot 20:00 uur.

Open huis
Voor de zomer wordt er nog een open huis georganiseerd en kunnen mensen een rondleiding krijgen in het nieuwe gebouw van de nieuwe gemeente. Dan wordt meer verteld over het reilen en zeilen van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie.

http://www.altena2019.nl

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }