Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Docent het Willem het dak op

  •   292 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Dankzij een gewonnen prijs van docent Arjan Baart gingen hij en zijn collega's donderdag het dak op.

Dat het goed gaat met de werkgelegenheid in de bouwsector is inmiddels algemeen bekend. Als de VMBO-student de schoolbanken verlaat, levert dit dan ook gegarandeerd werk op. Mede door het grote tekort investeert het bedrijfsleven al jaren steeds meer in het opleiden en vasthouden van technisch geschoold personeel.

Filosofie van TECTUM, de opleider voor de plattedakenbranche, is dat als je VMBO-docenten schoolt en enthousiast maakt, de leerlingen wel zullen volgen.

Wedstrijd
Tijdens een landelijke dag voor BWI-docenten in juni werd daarom een wedstrijd uitgeschreven waarbij de hoofdprijs bestond uit een set dakdekkersgereedschap compleet met een lespakket voor de leerlingen.

Het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg sleepte in de persoon van BWI-docent Arjan Baart de prijs in de wacht. Donderdag werd deze prijs uitgereikt en kon hij samen met z'n techniekcollega's het dak op.

Stap voor stap werd onder de deskundige leiding van instructeur Marco van der Laan van www.tectum.nl op een aantal proefdaken de dakbedekking aangebracht en goedgekeurd. De docenten zijn er klaar voor, nu de leerlingen nog.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }