Afbeelding

Docent het Willem het dak op

Algemeen 436 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Dankzij een gewonnen prijs van docent Arjan Baart gingen hij en zijn collega's donderdag het dak op.

Dat het goed gaat met de werkgelegenheid in de bouwsector is inmiddels algemeen bekend. Als de VMBO-student de schoolbanken verlaat, levert dit dan ook gegarandeerd werk op. Mede door het grote tekort investeert het bedrijfsleven al jaren steeds meer in het opleiden en vasthouden van technisch geschoold personeel.

Filosofie van TECTUM, de opleider voor de plattedakenbranche, is dat als je VMBO-docenten schoolt en enthousiast maakt, de leerlingen wel zullen volgen.

Wedstrijd
Tijdens een landelijke dag voor BWI-docenten in juni werd daarom een wedstrijd uitgeschreven waarbij de hoofdprijs bestond uit een set dakdekkersgereedschap compleet met een lespakket voor de leerlingen.

Het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg sleepte in de persoon van BWI-docent Arjan Baart de prijs in de wacht. Donderdag werd deze prijs uitgereikt en kon hij samen met z'n techniekcollega's het dak op.

Stap voor stap werd onder de deskundige leiding van instructeur Marco van der Laan van www.tectum.nl op een aantal proefdaken de dakbedekking aangebracht en goedgekeurd. De docenten zijn er klaar voor, nu de leerlingen nog.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden