Afbeelding

Fons Naterop waarnemend burgemeester van Boxtel

Algemeen 685 keer gelezen

AALBURG/BOXTEL • Aalburgs burgemeester Fons Naterop is door Wim van de Donk, commissaris van de koning in Noord-Brabant, per 28 november benoemd tot waarnemend burgemeester van Boxtel. Tot 1 januari blijft Naterop ook burgemeester van Aalburg, dat dan opgaat in Altena.

De benoeming tot waarnemend burgemeester van Boxtel is tot stand gekomen na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Naterop volgt Mark Buijs op, die benoemd is als burgemeester van Oosterhout.

Verheugd
Naterop is 'verheugd' met deze benoeming, laat hij weten via de website van de gemeente Aalburg. "Ik ben blij met deze nieuwe stap en zie uit naar de samenwerking met de raad en het college van Boxtel. Er spelen ook daar vele uitdagingen op het gebied van meervoudige democratie en aan de lopende ambities wil ik graag een stevige bijdrage leveren. Maar het is voor mij ook erg belangrijk om mijn werk in Aalburg tot 1 januari 2019 te mogen afmaken. Dan gaan de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem over tot de gemeente Altena. Mijn persoonlijke betrokkenheid bij de samenleving van de zeven dorpen van de gemeente Aalburg is groot. Het is voor mij daarom belangrijk om na ruim tien jaar burgemeesterschap het afscheid van deze gemeente samen met de inwoners en het gemeentebestuur te beleven."

Fons Naterop was eerder gemeentesecretaris in Lith, Geldermalsen en Halderberge. Hij was daarnaast directielid van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. In 2008 werd hij benoemd tot burgemeester van de gemeente Aalburg. Zijn benoeming geldt tot een nieuwe burgemeester wordt benoemd.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden