Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
• Lonneke Kikkert, Gerlinda van der Stelt, Andries Haan, winnaar Sandy Spiering, winnaar Mark Timmermans, Ben en Günter de Rooy.
• Lonneke Kikkert, Gerlinda van der Stelt, Andries Haan, winnaar Sandy Spiering, winnaar Mark Timmermans, Ben en Günter de Rooy. (Foto: Marijke Verhoef / Het Kontakt)

PT Creations wint BizAwards Altena 2018

  •   751 keer gelezen

WERKENDAM • Mark Timmermans van PT Creations is donderdagavond tijdens de gala-avond van de BizAwards Altena uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2018. De prijs voor de Starter van het Jaar 2018 werd gewonnen door Sandy Spiering van DNS Solutions.

De tweede editie van de ondernemersverkiezing van Altena kon rekenen op grote belangstelling. Zo'n 150 ondernemers kwamen samen in Fort Altena om de verkiezingsavond mee te maken.

In de categorie Ondernemer van het Jaar waren de nominaties voor Ben en Günther de Rooy van De Rooy Hoveniers, Teo van Maastricht van Werkina (donderdag vertegenwoordigd door Andries Haan) en Mark Timmermans van PT Creations. De jury was zeer onder de indruk van deze finalisten. "Zonder uitzondering hebben zij een scherp oog voor winst, continuïteit, groei, milieu, risicomanagement en de menselijke factor. Kortom: stuk voor stuk zeer bevlogen en kundige ondernemers waar Altena trots op mag zijn."

De award viel in handen van Mark Timmermans. De jury roemde zijn strategische aanpak waarbij hij goede afzetkanalen kiest en alles in eigen hand houdt. Zo kan hij concurrerend werken en kwaliteit en creativiteit borgen. "Mark verstaat daarbij de kunst om trends vroegtijdig te signaleren en daar snel op in te spelen. Hij heeft zijn voelsprieten altijd uitstaan en houdt goed contact met de markt. Hij werkt zeer milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord. Een succesvolle ondernemer met een sociaal hart!"

Sociaal hart
Dat sociale hart bleek ook op de avond zelf. Mark Timmermans verraste zijn dochter Claudine met een cheque van 5.000 euro voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht. Claudine leidt aan leukemie en zal de cheque volgende week overhandigen aan haar arts in het Prinses Máxima Centrum. Met tranen in haar ogen nam ze de cheque in ontvangst. Mark: "Zoals mensen weten doen we veel met mvo. Dus ik had gezegd, als ik win, dan reik ik een cheque uit. Twee jaar geleden in één van onze drukste weken kwam de diagnose. In diezelfde periode werd mijn vader opgenomen met dementie. Dat hakte erin. Je moet dat met elkaar verwerken terwijl op het bedrijf alles verder gaat. Mijn dochter knapt weer op, we kijken weer vooruit. Dat deden we altijd al, maar nu gaat het gas er echt weer op."

De award ziet hij als een teamprestatie. "We hebben veel mensen op de werkvloer, zonder hen kunnen we niks. Je moet het samen doen. We hebben veel energie in het bedrijf gestopt en zeker de afgelopen jaren hebben we er veel voor moeten doen en was het niet altijd makkelijk. Dat we nu hebben gewonnen, betekent echt heel veel voor mij. Er zijn meer dan 5000 ondernemers in Altena en wij mogen de award mee naar huis nemen, dat is geweldig!"

Starter ven het Jaar
In de categorie Starter van het Jaar 2018 waren Lonneke Kikkert van Ondernemen met ballen, Sandy Spiering van DNS Solutions en Gerlinda van der Stelt van FIB Boutique de genomineerden. "De drie genomineerde onderneemsters hebben allen een drive en weten waar zij naartoe willen. Sandy scoort hoog op marktpositie, Lonneke blinkt uit in creativiteit en Gerlinda weet exact wat haar klanten willen en kan daar wekelijks op inspelen", zei de jury over deze onderneemsters. De jury koos voor het talent dat in korte tijd een uitstekende marktpositie heeft weten te verwerven, namelijk Sandy Spiering van DNS Solutions. "Sandy heeft een concept ontwikkeld waarbij strategie, tactiek en onderscheidend vermogen belangrijke pijlers zijn. Dat dit succesvol is, blijkt uit het feit dat zij grote namen als Mercedes-Benz tot haar klantenkring mag rekenen."

Sandy was heel erg verrast met haar prijs. "Het is geniaal om deze prijs te winnen, het is een ode aan mijn team. Dit is een mooie stap in mijn ambitieuze plannen voor het bedrijf. We willen verder groeien en meer klanten uit de regio trekken." Sandy was voor de verkiezing opgegeven door haar man, met wie ze DNS Solutions runt.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }