Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Kinderen Hoppas bakken 200 cupcakes voor SOS Kinderdorpen

  •   179 keer gelezen

ALMKERK • Ook dit jaar hebben de kinderen van de buitenschoolse opvang van Hoppas Kinderopvang in Almkerk hun steentje bijgedragen aan de bakdag voor SOS Kinderdorpen.

Donderdag zijn maar liefst 200 cupcakes gebakken en gedecoreerd. Naast het bakken en versieren van de cupcakes zijn de kinderen ook druk bezig geweest met het promoten van hun goede doel.  

De cupcakes zijn verkocht aan ouders en ook verkocht in de Albert Heijn van Almkerk. Het initiatief is ontzettend goed ontvangen en binnen anderhalf uur waren de 200 cakejes verkocht.

Meru
De gehele opbrengst naar het SOS-Kinderdorp Meru. Dit is één van de vijf kinderdorpen in Kenia. Er staan dertien huizen waar 149 kinderen, die er anders alleen voor zouden staan, worden opgevangen onder de liefdevolle vleugels van een SOS-moeder.

Daarnaast worden er in een aantal huizen in het centrum van de stad jongeren begeleid naar zelfstandigheid. Ook zijn een kleuterschool en een aantal scholen uit de gemeenschap enorm geholpen bij het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. 

"Een prachtig doel, waar wij met veel plezier ons steentje aan hebben bijgedragen", zegt Hoppas Kinderopvang.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }