Afbeelding
Foto: Stockfoto

Aalburg zwaait Aalburg feestelijk uit

Algemeen 403 keer gelezen

AALBURG • Het bestuur van de gemeente Aalburg gaat de inwoners als dank voor alle fijne jaren van samenwerking en als afscheidsgroet een traktatie en aandenken aanbieden.

Dat gebeurt in de vorm van een dorpsontbijt of dorpsbrunch, een kindervoorstelling in het dorpshuis van Eethen en in d'Alburcht in Wijk en Aalburg en met een afscheidsboek van en over de Aalburgse dorpen, dat in de vorm van een glossy wordt ontwikkeld.

Ontbijt
Op zaterdag 10 november mogen de inwoners van Aalburg in hun eigen dorp aanschuiven bij een gratis ontbijt/brunch. De organisatie daarvan ligt in handen van de dorpsraden, voor Wijk en Aalburg is dat de Oranjevereniging. Doel is niet alleen lekker eten, maar vooral elkaar ontmoeten. In een ontspannen sfeer kan jong en oud gezamenlijk genieten en nemen ze symbolisch afscheid van de gemeente Aalburg.

Kindervoorstelling
De kinderen van 4 tot 12 jaar uit de gemeente Aalburg kunnen kiezen uit een kindervoorstelling die wordt gehouden op woensdagmiddag 14 november in het dorpshuis in Eethen en op woensdagmiddag 21 november in d'Alburcht in Wijk en Aalburg. De gemeente Aalburg biedt deze voorstelling aan als traktatie aan alle kinderen. Timo van de Heuvel en Peter van de Poort hebben een bestaande voorstelling herschreven met als thema 'Afscheid van Aalburg'. De titel van de voorstelling is 'Gekrakeel op het kasteel'. Aanvang: 14:00 uur; zaal open vanaf 13:45 uur.

Glossy
Op dit moment wordt achter de scherm hard gewerkt aan een glossy over de periode dat de gemeente Aalburg heeft bestaan (1973-2018). In de glossy komt een aantal Aalburgers aan het woord, maar de glossy zal ook heel veel foto's bevatten. De glossy wordt rond de feestdagen in december huis aan huis verspreid.

Op 14 en 15 december gaan burgemeester Fons Naterop en zijn echtgenote met de wethouders langs alle kerkdorpen gaan om officieel afscheid van de inwoners te nemen.

In de gemeente Aalburg wordt huis aan huis een flyer verspreid met uitgebreide informatie over deze activiteiten. Aanmelden voor het ontbijt en de kindervoorstelling is noodzakelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57
• Mika Schalken uit Dussen op het circuit in Assen.
Mika Schalken uit Dussen eindigt als vijfde op het circuit in Assen Sport 16 apr, 14:35

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden