Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Gemeentehuis Aalburg wordt tijdelijke locatie gemeente Altena

  •   1178 keer gelezen

ALTENA • Het gemeentehuis van Aalburg, aan de Grote Kerkstraat in Wijk en Aalburg wordt de tijdelijke locatie voor de nieuwe gemeente Altena.

Een deel van het gebouw wordt door de gemeente terug gehuurd van de hervormde gemeente Wijk, aan wie het gemeentehuis in Wijk en Aalburg verkocht wordt.

Het is de bedoeling dat in het gemeentehuis van Aalburg tachtig werkplekken beschikbaar komen voor medewerkers van de gemeente Altena. Er komen geen loketten of balies in deze tijdelijke locatie.

Rabobank Almkerk
De gemeenteraden van de fusiegemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben in maart 2018 besloten het pand van de Rabobank in Almkerk aan te kopen als nieuwe locatie voor het gemeentehuis van de gemeente Altena. Om alle ambtenaren daadwerkelijk in dit pand te kunnen huisvesten, is een verbouwing noodzakelijk. De exacte omvang van de verbouwing wordt in 2019 bepaald door de gemeenteraad van Altena. 

Naar verwachting duurt het twee tot drie jaar totdat alle ambtenaren hun werkplek krijgen in het pand in Almkerk.

Wijklocaties
Naast deze twee gemeentelijke locaties, worden ook wijklocaties ingericht. Op de wijklocatie komen ongeveer tien werkplekken. Deze zijn bedoeld voor die ambtenaren die veel direct in het gebied werken en bijvoorbeeld veel bij inwoners of bedrijven thuis komen. Ambtenaren kunnen hier ook afspreken met inwoners voor overleg. Dat kunnen gesprekken zijn over voorzieningen, maar bijvoorbeeld ook over een bouwvergunning. Op deze manier kunnen inwoners ook dichtbij huis met de gemeente in gesprek gaan.

De wijklocaties zijn verspreid over de hele gemeente Altena, namelijk op de volgende plekken: De Werf in Woudrichem, het gemeentehuis van Aalburg in Wijk en Aalburg, de voormalige bibliotheek in Werkendam en de Campus in Hank.

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }