Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena


Marianne Vos test de nieuwe Toyota C-HR voor Bedrijvig Magazines

  •   222 keer gelezen

MEEUWEN • Hoewel ze verknocht is aan de racefiets, houdt wielerkampioen Marianne Vos óók van auto's. Ze heeft een voorliefde voor sportieve wagens. De nieuwe Toyota C-HR, die ze bij Vetos-Autobedrijf Bouman uit Meeuwen test, past helemaal in haar straatje.

"Deze auto is on-Toyota-achtig futuristisch", is Marianne's eerste reactie op de C-HR. Ze heeft eerder in een Urban Cruiser gereden, dus kent het merk. "Toyota was altijd zuinig en degelijk, maar qua vormgeving niet heel vooruitstrevend. Met de C-HR is dat wel anders, wat een sportieve wagen!" Vooral het strakke dashboard met helderblauwe accentlijn en ambiënte verlichting streelt het oog. Ook het stoere exterieur met een donkere accentkleur voor het dak en lichtmetalen velgen spreekt de wielrenster aan.

Marianne is een sportief type, met dito rijstijl. Als ze wegrijdt in de Toyota, voelt ze direct dat er pit in deze hybride zit. "Hij accelereert echt lekker." Dat komt doordat de 1.8 hybride elektromotor extra pk's geeft bij het optrekken. Daarmee komen zuinigheid en snelheid samen.

Met 'Glass of Water' stimuleert Toyota bestuurders om geleidelijk te rijden. "Er staat dan imaginair een glas water op je dashboard, de auto houdt bij hoeveel je morst", zegt Marianne. "Al na een paar kilometer was bij mij het glas half leeg, mede door een noodstop voor een rotonde." Die ging overigens probleemloos, ook al is het wegdek door de regen glad.

"Deze auto voelt heel veilig. Hij stuurt prettig en gaat heel soepel door de bochten. Dat had ik niet verwacht van zo'n wat hogere wagen. Met deze auto kun je makkelijk veel kilometers maken én hij ziet er sportief uit. Ja, hij valt wel in mijn smaak", besluit Marianne.

Bekijk het volledige artikel via www.bedrijvigmedia.com.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }