Marjolein Brouwer.
Marjolein Brouwer.

Nog twee amazones PSV De Nieuwe Roef naar NK

Sportt 397 keer gelezen

SLEEUWIJK • Rinske Smits en Marjolein Brouwer, beiden lid van PSV De Nieuwe Roef, hebben zich zaterdag weten te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen Dressuur.

De Hippiade vindt op 2 en 3 september plaats in Ermelo. Om te mogen starten op de regiokampioenschappen, moesten de dressuurruiters selectiewedstrijden rijden. Rinske Smits startte met haar paard Guus in de klasse B en Marjolein Brouwer startte met haar paard Escada in de klasse M2. Beide amazones mochten na de selectiewedstrijden door naar de wedstrijd afgelopen vrijdag in Heerjansdam.

Ook daar lukte het beide om door te mogen naar de volgende ronde op zaterdagmorgen. Uiteindelijk mochten ze zelfs beide door naar de finaleronde en wist Rinske in totaal een zesde plaats te behalen met 63.42%. Daarmee is ze afgevaardigd naar de Hippiade. Marjolein behaalde een totale score van 62.21% en daarmee de elfde plaats. Ook zij mag door naar Ermelo.

Dressuurwedstrijd
Afgelopen zaterdag vond er bij PSV De Nieuwe Roef ook nog een dressuurwedstrijd plaats met een zeer vol programma. Van 9.00 uur tot 18.00 uur werd er in de verschillende klasse gestart en werden er mooie resultaten geboekt. In de klasse B pony's was er maar 1 deelnemers die wel met 2 pony's aan de start verscheen: Justin de Ronde. Hij behaalde met zijn pony Easter Hurrican in beide proeven de hoogste score. In de klasse B paarden waren de eigen leden zeer sterk.

In de eerste proef ging de 1ste prijs naar Christine Treffers (LV Heusden en Altena) en de 2de prijs naar Iris van den Burg met haar paard Ciarra. Zij scoorde 186 en 181.5 pnt en wist daarmee ook  in de tweede proef de 2de plaats te behalen. In de tweede proef werd de 1ste plaats bezet door Marja Kap met haar Fries Femke. Zij behaalde 188 pnt. In de klasse L1/L2 paarden waren er geen eigen deelnemers. Jos van Arkel won in beide proeven. Linde Zwakhals en Lidia Baars gingen beide met een 2de prijs naar huis. In de klasse M1/M2 paarden waren er twee eigen leden die deelnamen: Timna Zwets met haar paard Monte Carlo en Candice Mans met haar Arvinda.

Timna wist een gedeelde 3de plaats te scoren met 188 pnt. In deze klasse werd Nadia Wolters (Hoge Devel) in beide proeven 1ste met 199 en 204 pnt en werd ze door haar teamgenoten in de sloot gegooid omdat ze hiermee voldoende punten bijeen heeft om Z te mogen gaan starten. Met een nat pak en het kroos in haar haar kon ze naar huis afreizen. In de klasse M2/Z1 pony's waren 2 deelnemers. De winst ging in beide proeven naar Liselot van der Wal. In de klasse Z1/Z2 paarden startte Annet van Mersbergen met haar paard Aranka namens PSV de Nieuwe Roef. De winst in deze klasse ging in beide proeven naar Antoinette Diks (STG Manege Hilligersberg).

Clinic
Zaterdag 3 september is er bij PSV De Nieuwe Roef overigens een clinic van Jules Jansen. Deelnemers kunnen kiezen tussen een proefgerichte clinic of een trainingsclinic rijden. In de proefgerichte clinic krijgen ze in 25 minuten de tijd om een proef te rijden en zal Jules die beoordelen en toelichten en eventueel nog stukjes oefenen. In de trainingsclinic hebben de deelnemers 45 minuten les met twee combinaties. Inschrijven kan via activiteiten@psvdenieuweroef.

Zaterdag 17 september is er weer een KNHS-dressuurwedstrijd aan de Nieuwe Roef. Hiervoor kunnen deelnemers inschrijven via Mijn KNHS of via wedstrijdsecretariaat@psvdenieuweroef.nl. Publiek is op beide dagen van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden