• Carmen van Delden
• Carmen van Delden

Carmen van Delden regiokampioen bij B-dressuur

Sport 269 keer gelezen

SLEEUWIJK • Carmen van Delden van psv De Nieuwe Roef is zaterdag met haar pony Glamhorse CC Coverstory in Heerjansdam regiokampioen geworden van Zuid-Holland. Ze reed mee in de klasse B voor A/B-pony's..  

Carmen van Delden wist met haar eigen gefokte B-pony twee hele nette proeven neer te zetten, waarmee ze maar liefst 69.42% en 73.17% wist te scoren. Hiermee eindigde ze in beide proeven op de eerste plaats en behaalde daarmee de titel Regiokampioen outdoor 2016. Hiermee is ze tevens afgevaardigd naar de Hippiade die op 27 augustus in Ermelo plaatsvindt.

Zelf opgeleid
Een knappe prestatie voor deze amazone die haar zesjarige schimmeltje zelf heeft opgeleid. Eind vorig jaar is Carmen met Coverstory aan de gang gegaan en dit was pas de derde wedstrijd van deze combinatie.  

Carmen startte met nog een pony op het regiokampioenschap: Keizerskroon Avalon.  Met deze D-pony kwam ze uit in de klasse L2. Ondanks de mooie stukken in de proeven, zaten er ook wat foutjes in en dat betekende geen prijs voor deze combinatie.

Voor psv De Nieuwe Roef verschenen ook Sarah van Oosterbosch en Naomi de Graaf in Heerjansdam aan de start. Sarah met haar pony Icoon in de klasse Z1 en Naomi met haar pony Orchid's Jocintha in de klasse M2. Beide combinaties kwamen net te kort om in aanmerking te komen voor een afvaardiging naar de Hippiade.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden