Afbeelding

Veel pr's voor zwemmers ZVDO'74

Sport 48 keer gelezen

regio • Vijf zwemmers van ZVDO'74 hebben dit weekend een indrukwekkende prestatie neergezet bij de Brabantse miniorenfinales in Roosendaal.

Jet Kamphuis mocht als eerste aan de start verschijnen op de 100 meter vrije slag en daar verbeterde zij haar tijd met 3 seconden. Op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag wist ze ook haar persoonlijke records met vele seconden te verbeteren. Op de 200 meter wisselslag wist ze haar beste tijd zelfs aan te scherpen met maar liefst 20 seconden.

Voor Julia Kant leverde dit weekend drie persoonlijke records op. Zij verbeterde haar tijden op de 200 meter wisselslag en de 100 meter schoolslag en op de 50 meter vlinderslag deed zij dat zelfs met vijf seconden. Op de 100 meter rugslag lukte het niet om enkele seconden van haar tijd af te zwemmen.

Sterk
Bart de Fijter kwam sterk voor de dag op de 100 meter schoolslag. Hij verbeterde zijn tijd met 7 seconden. Over de 100 meter rugslag was hij niet helemaal tevreden en zwom hij net iets boven zijn persoonlijk record.

De zwemmer met de meeste starts was Jens Westerlaken. Hij mocht maar liefst vijf afstanden zwemmen. Op de 200 meter wisselslag en de 100 meter schoolslag wist hij 7 seconden van zijn beste tijden af te zwemmen. Hij bleef dicht bij zijn persoonlijke records op de 100 meter vrije slag, 50 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag.

Ook Jurre Scholten bleef niet achter en verpulverde zijn beste tijden op de 100 meter vrije slag en de 100 meter rugslag. Bij de 100 meter schoolslag maakte hij echter een fout bij het keerpunt, waardoor zijn tijd niet mee telt.

Alle vijf de zwemmers hebben dus vele seconden van hun tijden afgezwommen dit weekend en kunnen terug kijken op een geslaagd finaleweekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden