Afbeelding

Mark Damen wint NK Precisiegeweer in Andel

Sportt 765 keer gelezen

ANDEL • Mark Damen heeft zaterdag in Andel het NK Precisiegeweer 100 meter én het open NK Precisiegeweer 50 meter op zijn naam geschreven.

Regerend kampioen Mark Damen liet al vroeg op de dag een maximale score van 250 punten noteren, dus hij had 25 maal de 10 geraakt. Menig schutter was dan ook ervaring rijker, maar een illusie armer bij het schieten van de eerste 9 in zijn wedstrijd.

Desondanks is het elke keer bij wedstrijden een gezellig samenzijn van alle schutters en wordt er achteraf volop nagekaart over wat er goed en wat er fout ging bij iedereen.

Naarmate de dag vorderde bleek het evenaren van de score van Mark Damen voor meer en meer schutters een onhaalbare opgave, al kwamen enkele toppers toch heel dichtbij.

Zijn vader Piet Damen ging uiteindelijk met de derde plek aan de haal met een score van 247 uit 250. Alsof zijn eerste titel bij het NK Precisiegeweer 100 meter nog niet genoeg was, deed Mark Damen het in de Open PG50-wedstrijd nog eens dunnetjes over door ook daar de maximale score van 250 punten te laten noteren.

De Rommert
Het Nederlands kampioenschap werd zaterdag verzorgd door SV De Rommert in Andel, onder toezicht van officials van de overkoepelende organisatie Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) en met de hulp van veel vrijwilligers. Het NK PG100 is een losstaand eendaags evenement en tevens de afsluiter van een heel seizoen van negen losse klassementswedstrijden, waaraan wedstrijdschutters uit heel Nederland deelnemen.

Enkel deelname aan deze negen klassementswedstrijden geeft toegang tot dit NK, dus alle schutters waren dan ook optimaal voorbereid om op deze dag te kunnen pieken. Dat het hier om precisieschieten gaat, blijkt alleen al uit het feit dat de 10 slechts 1 centimeter groot is.

Daarvan zitten er 25 verspreid op een kaart, die zich op 100 meter afstand bevindt.

Liggend
De schutters dienen deze in liggende positie allemaal proberen te raken, waarbij met behulp van een richtkijker met hoge vergroting het doel duidelijk zichtbaar is. Vaak worden wedstrijden beslist door slechts 1 punt verschil en soms zelfs een paar millimeter verschil tussen de winnaar en de eerste van de verliezers.

e volledige uitslagen en meer informatie over de schietsportdisciplines PG100 en PG50 zijn te vinden op de website van Precisie Geweer Schutters Nederland.

http://www.pgsn.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden