Afbeelding

ZVDO'74 pakt zes medailles

Sport 50 keer gelezen

REGIO • ZVDO'74 heeft het seizoen afgesloten met zes medailles bij de regionale kampioenschappen.

Lisanne van Giessen was verantwoordelijk voor de helft van dit aantal. Op de 50 meter en 200 meter schoolslag wist ze beslag te leggen op het zilver. Op de 200 meter wisselslag pakte ze verrassend brons. Haar eindtijd op deze afstand betekende ook nog eens een clubrecord. Op haar overige afstanden waren de tijden goed te noemen, maar kwam ze wel te kort voor een podiumplaats.

Goud
Yulian Oppenhuizen verbaasde vriend en vijand op de 100 meter rugslag. In een ijzersterke race zwom hij naar een eerste plaats en mocht dus de hoogste trede op het ereschavot betreden. Op de 50 meter, 100 meter en 1500 meter vrije slag eindigde hij op een vierde plaats. Zijn tijden waren echter goed dus dat verzachte de pijn enigszins. De laatste twee medailles werden opgehaald door Sven Westerlaken.

Op de 100 meter rugslag werd hij derde en op de loodzware 200 meter vlinderslag werd hij tweede. Ook Sven kwam daarnaast drie maal op de ondankbare vierde plaats terecht. Wel was zijn tijd op de 200 meter rugslag goed voor een nieuw clubrecord. Ook de overige zwemmers wisten de nodige goed prestaties neer te zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden