(foto: Teus Admiraal)
(foto: Teus Admiraal)
met video

GRC 14 na thriller naar nacompetitiefinale

Sport 162 keer gelezen

GIESSEN • Het werd dinsdagavond een ware thriller tussen GRC 14 en Bruse Boys. In verlenging schoot Michael v.d. Oever de thuisclub naar de nacompetitiefinale.

Zaterdag in Bruinisse werd het 1-1. De spanning was tot in de verlenging te snijden op een volgepakt sportcomplex in Giessen. Tegen de rust nam Bruse Boys de leiding nadat Marco Strik in de fout ging. Mats Willemse schoot vanaf de stip de 1-0 raak.

Happening
Na de rust werd het een happening. Rond de 70e minuut draaide GRC 14 de rollen nog om. Eerst spatte een pegel van Michael v.d. Oever er onderkant lat nog uit, hoewel de bal wellicht de doellijn was gepasseerd. Na een hoekschop van Wesley v.d. Oever en een terugkopper van Wilco van Oord kegelde invaller Henri Versteeg wel de 1-1 binnen. Twee minuten later was het weer raak, nadat Michael v.d. Oever onderuit werd gelopen en de bal op de stip ging. Wilco van Oord schoot GRC 14 naar de 2-1.

Bruse Boys liet het er echter niet bij zitten. Driemaal misten ze rakelings het doel van GRC 14. Aan de andere kant lukte het met name Mabaschou Jarbou niet om de wedstrijd in het slot te gooien. De fraaiste mogelijkheden gingen er niet in, tot ontzetting van het publiek. Op het moment dat iedereen dacht dat de buit binnen was, viel in de laatste minuut de 2-2 van Bruse Boys.

Spannend
Dus werd het nog een hectische verlenging, waarin Bruse Boys de eerste mogelijkheden miste en keeper Dennis Mijdam GRC 14 op de been hield. Plotseling keerde het tij naar de kant van GRC 14. Randje buitenspel mocht Michael v.d. Oever op weg naar keeper Mark Giljam en knalde de 3-2 tegen de touwen.

De slotminuten waren vervolgens ongemeend spannend aangezien Van den Oever twee keer op de sluitpost van Bruse Boys stuitte. Ook Jarbou bleef de mooiste mogelijkheden missen. Bruse Boys gooide ondertussen alles op de aanval en keeper Dennis Mijdam sloeg in een reflex de inzet van Michel Maaskant nog onder de lat vandaan. Het slotakkoord was wel voor GRC 14, maar Jarbou trof de paal.

De 3-2 bleef wel overeind, dus speelt GRC 14 zaterdag de finale tegen Heerjansdam, dat Altena elimineerde (4-0) na de uitwedstrijd zaterdag met 3-0 verloren te hebben.

www.regio-voetbal.nl

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 11 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 13 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden