Afbeelding

Zesde plaats voor Renzo van Emmerik

Sport 73 keer gelezen

MEEUWEN • Renzo van Emmerik is zaterdagmiddag tijdens de OW Cupraces op het TT-circuit in Assen zesde geworden in een bewogen en vroegtijdig afgebroken NK SuperCup 600 race.

Op de voorafgaande vrijdag kon Van Emmerik vaststellen dat de problemen met de remmen, die hem parten speelden tijdens de vorige wedstrijd, door de mannen van JJ Suspension waren opgelost. Op een frisse en af en toe natte racedag kon Van Emmerik met een redelijke start zijn achtste startpositie bij de eerste doorkomst behouden en kwam hij terecht in een hevig in gevecht in de groep rijders achter de drie koplopers.

Strijd
Van Emmerik: "We kwamen met zes man hevig in gevecht voor de vierde plek. Twee jongens wisten zich iets los te rijden uit deze groep toen ik er nog midden in zat. Ik wist me naar voren te werken en wilde de achtervolging inzetten op de rijders voor me." Bij het ingaan van die vijfde ronde was de op de derde plaats liggende rijder ten val gekomen en vervolgens ging het in dezelfde ronde ook mis voor nog drie rijders.

De wedstrijdleiding besloot vanwege de crashes, en de medische assistentie die nodig was, de code-60 vlag te tonen, bedoeld om de wedstrijd te neutraliseren. "Op dat moment reed ik vijfde en ik denk dat ik snel genoeg was om de jongens voor mij in te halen", aldus Van Emmerik. "Maar de wedstrijdleiding besliste anders en heeft mij teruggezet naar plek zes. Hier moeten we het helaas mee doen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 5 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 7 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden