Gretig SKV viert kampioenschap

Sport 122 keer gelezen

sleeuwijk • SKV nam zaterdag de laatste horde op weg naar het kampioenschap. In een sfeervolle ambiance werd tegenstander SGV aan de kant gezet.

Vanaf de eerste minuut werd verdedigend voldoende druk gegeven. In de eerste aanvallen was de lading die zo'n dag logischerwijs met zich meebrengt enigszins zichtbaar. De bevrijdende treffers van Post en Van Damme brachten het vertrouwen in een goede afloop. In relatief korte tijd werd een aanzienlijk gat geslagen en pas na het zevende doelpunt van SKV kwam ook SGV op het scorebord. Uiteindelijk werd er met een 11-4 voorsprong gerust.

Waar de eerste helft zakelijk werd gespeeld, gunden de SKV'ers zich in de tweede helft wat meer frivoliteiten. Zo kreeg Nauta de handen op elkaar met een paar acties, waarbij zij van korte afstand haar tegenstander te slim af was en scoorde. Van der Zouwen rondde een doorloper af na een prachtige pass uit de ruimte van Stefan de Jong.

Brede selectie
Tijdens het laatste kwartier werd duidelijk dat een brede en kwalitatief goede selectie je kampioen maakt. De gehele reservebank werd ingebracht en was verantwoordelijk voor nog vier doelpunten en opvallend spel van de ingevallen dames Duizer en Vink. Hiermee werd de einduitslag 25-10 en mocht aanvoerder Scherff als eerste de felicitaties in ontvangst nemen.