ACKC zet belangrijke stap in strijd om lijfsbehoud

Sport 259 keer gelezen

ALMKERK • Het Almkerkse korfbalteam van ACKC won zaterdag met 20-11 van KVK (Kapelle) en deed daarmee goede zaken in de belangrijke strijd om lijfsbehoud in de 2e klasse G.

Al binnen twintig seconden gaf Frank Bakker met een loepzuiver schot zijn visitekaartje af. Waarvan er in het verloop van de wedstrijd nog velen volgden. KVK deed de aanval er op gelijk weer wat terug en strafte een verdedigende fout meedogenloos af. Via 't Lam en Millenaar werd een voorsprong  van 3-1 genomen. De Zeeuwen konden door verdedigende fouten nog wel wat terug doen, maar halverwege de eerste helft was de stand al naar 7-3 opgelopen.

Duels

Maar toch was het nog steeds niet een geruststellende voorsprong. Er werden nog teveel duels verloren. Het viel wel op dat er in de eerste helft heel weinig standaard-situaties waren  waaruit werd gescoord. In de meeste gevallen was het raak met een schot van afstand. In de tweede helft was er zelfs geen enkele score uit een vrije bal of stip.

Niet alleen Frank Bakker was goed op schot, ook Carola 't Lam kon in de eerste helft drie keer van afstand raak schieten. In de laatste seconden van de eerste helft maakte aanvoerder Jelle van de Water zijn eerste doelpunt, maar dan wel gelijk een 'beauty': onder de korf achterwaarts met één hand bepaalde hij de ruststand op 13-7. Gezien het spelbeeld van het eerste bedrijf is er voor de rest van de wedstrijd geen vuiltje aan de lucht.

Trefzeker

In de beginfase van de tweede helft werd over en weer gescoord en waren  wederom Frank Bakker  met twee schoten van afstand en Jelle van de Water met een prachtige doorloper trefzeker. De ploeg uit Kapelle kon ook niets extra's meer brengen. Halverwege de tweede helft werd net als in de eerste helft een drinkpauze ingelast. De stand was inmiddels opgelopen naar 18-11. In de slotfase werd nog tweemaal gescoord door ACKC. Frank Bakker en Natasja Kuipers bepaalden de eindstand op 20–11.

Doelpuntenmakers ACKC:  Frank Bakker - 8, Carola 't Lam en Rik Millenaar - 3, Natasja Kuipers en Jelle van de Water - 2, Petra Verschoor en Stef Mommers - 1.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 13 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 17 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25