Afbeelding

Zwemmers Nick Lisman en Laura Verhoeven blinken uit

Sport 179 keer gelezen

DORDRECHT • Nick Lisman en Laura Verhoeven van de Biesboschzwemmers waren zaterdag de grote uitblinkers tijdens zwemwedstrijden in Dordrecht.

Ze excelleerden beiden op de 100 vrije slag. Laura was ruim acht seconden sneller dan haar tijd in het 50 meter bad en twee seconden sneller dan haar tijd in het 25 meter bad. Later op de 50 schoolslag was Laura minder gelukkig, ze was net iets langzamer dan haar snelste tijd ooit.

Uitstekende indruk

Voor Nick was er een week geleden enige angst dat hij vandaag niet zou kunnen zwemmen. Hij had zich in zijn vinger geknipt, maar gelukkig voor hem mocht hij vandaag te water. Nick kwam alleen op de 100 vrije slag aan de start en ondanks het lange wachten wist hij een uitstekende indruk achter te laten. Nick was ook ruim acht seconden sneller hij eerder is geweest in een 50 meter bad en maar iets meer dan een seconde langer dan zijn tijd uit het 25 meter bad.

Femke Golverdingen wist zich te verbeteren op de 50 rugslag, Ze was ruim vier tienden van een seconde sneller. Voor Julia Verhoeven was er een verbetering op haar favoriete nummer, de 50 vlinderslag. Julia was ruim twee tienden sneller.

Hoger tempo

Voor Leendert Paans was er ook een record, namelijk op de 200 vrije slag. Hij ging in een hoger tempo van start en liet hierdoor een keurige indeling van de 200 meter zien. Leendert was bijna een seconde sneller.  Aan het einde van de middag op de 200 wisselslag wist hij zijn beste tijd met twee tienden te benaderen. Voor Ilse van de Pol waren er geen persoonlijke records.

Over enkele weken komen deze zwemmers aangevuld met nog een handvol zwemmers aan de start van de twee weekenden Brabantse Kampioenschappen en dat zullen hoogstwaarschijnlijk de laatste wedstrijden van dit binnenseizoen zijn.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 9 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws gisteren
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
A27 dit weekend weer dicht richting Utrecht tussen Hooipolder en Gorinchem Nieuws 24 apr, 14:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden