SKV op drempel van kampioenschap

Sport 79 keer gelezen

SLEEUWIJK • SKV heeft zaterdag in een enerverend duel nummer twee Melmac uit Tilburg met 16-14 verslagen. Hierdoor hebben de Sleeuwijkers het kampioenschap binnen handbereik.

Tegenstander Melmac beschikte over individueel sterke spelers die het spel uitstekend kunnen lezen en die met name in de eerste helft de Sleeuwijkse formatie dwongen ver van de korf te spelen. Normaal gesproken betekent dit dat er dan veel ruimte ontstaat om goede aanvallen op te zetten, zaterdag leidde dit voornamelijk tot het geforceerd nemen van schotpogingen.

Waar het spel niet naar wens vormgegeven kon worden bracht onzorgvuldig verdedigen van Tilburgse kant in de korfzone uitkomst. Van Weelden (twee keer) en Van Damme rondden prachtig af. In het andere vak imponeerde Scherff, die met haar eerste drie doelpogingen een optimale score behaalde. Er ontspon zich een zeer spannende strijd, waarbij beide teams elkaars gelijke bleken te zijn.

Gelijke stand
Net als bij de heenwedstrijd werd zaterdag ook met een gelijke stand gerust: 7-7. In de rust maande coach Nieuwenhuizen zijn formatie tot meer rust en een betere organisatie en dit wierp in de tweede helft duidelijk zijn vruchten af. De verdedigende druk werd opgevoerd en er werd nu structureel voorverdedigd. Door een betere invulling van de reboundpositie kon er langer aangevallen worden. Post en Van der Zouwen, die een wedstrijd lang weinig ruimte kregen, wisten enkele keren te ontsnappen aan de aandacht van hun tegenstanders. De hen geboden buitenkansjes werden verzilverd.

Bij een 13-13 stand volgde een lange periode zonder scores. Beide teams verdedigde zeer gedisciplineerd, hiernaast leed de scoringskracht van beide team onder de spanning. Deze status quo duurde voort tot enkele minuten voor tijd. Met drie scores achtereen voor het Sleeuwijkse team werd het pleit beslecht. Een afstandsschot van Melmac in de laatste minuut kon het tij niet meer keren. Eindstand 16-14.

Kampioenswedstrijd
Op 7 mei staat om 15.30 uur de thuiswedstrijd tegen SGV op het programma. SKV heeft dan aan een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap.

• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 5 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 5 uur geleden
• Na de prijsuitreiking van de jeugd was het tijd voor de senioren.
Succesvol Rondje Almkerk: 1319 euro ingezameld voor Roparun Sport 22 uur geleden