• Het arbitrale trio dat de competitiewedstrijd Kozakken Boys-GVVV staakte. (foto: Teus Admiraal)
• Het arbitrale trio dat de competitiewedstrijd Kozakken Boys-GVVV staakte. (foto: Teus Admiraal)

Bestuur Kozakken Boys: 'We voelen ons beschaamd'

Sport 342 keer gelezen

WERKENDAM • Het bestuur van Kozakken Boys schaamt zich voor het gedrag van sommige supporters tijdens de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tegen GVVV. Dit meldt het bestuur van de Werkendamse topklasser in een verklaring op de website.

De tekst van de verklaring luidt als volgt: 'Naar aanleiding van het staken van de wedstrijd Kozakken Boys - GVVV op 9 april j.l. heeft het bestuur de zaken uitvoerig besproken en geëvalueerd. Wij hebben kennis genomen van de rapportages van het arbitrale trio en de vierde official. Hieruit blijkt dat verschillende individuen uit het publiek de scheidsrechter en zijn assistenten tijdens de wedstrijd zwaar hebben beledigd door het toeroepen van de meest vreselijke ziektes en scheldwoorden.

Wangedrag
Als bestuur betreuren wij dit ten zeerste, we voelen ons beschaamd en keuren dit gedrag van toeschouwers dan ook pertinent af. Als club willen wij op geen enkele manier geassocieerd worden met dit soort wangedrag.  Zowel bestuur als stewards hebben dit helaas niet waargenomen tijdens de wedstrijd. Maar laat duidelijk zijn dat indien dit door ons wordt geconstateerd wij  hier passende maatregelen tegen nemen, dit wordt door ons niet getolereerd. Bij constatering van dit soort gedrag zullen de betreffende personen direct van ons sportcomplex worden verwijderd en kunnen rekenen op verdere sancties. Ook willen wij in het geval van kwetsende aantijgingen een beroep doen op u,  door de betreffende persoon hierop aan te spreken.

Uitbannen
Voorzitter Ad van Wijk: "In tegenstelling tot wat door diverse media naar buiten is gebracht ben ik het totaal niet eens met het verbale geweld wat tijdens voetbalwedstrijden door toeschouwers wordt geuit. Het is absoluut niet zo dat ik het normaal vind dat arbiters en collega's op welke manier dan ook negatief bejegend worden, dit behoort niet tot de normale fatsoensnormen die voor een ieder van ons gelden. Ik hoop dat hiermee een en ander verduidelijkt is en dat wij er met elkaar zorg voor kunnen dragen dat deze excessen uitgebannen worden."

Kozakken Boys ondersteunt de belangrijke gedachte van volledig respect binnen het voetbal: respect voor spelers van de tegenstander, coaches en officials, respect voor scheids- en grensrechters en voor supporters. Respect is een essentiële waarde binnen het voetbal als sport voor iedereen.

Laten we ons hier met zijn allen voor inzetten en de mooie club Kozakken Boys op een waardige manier naar buiten uitdragen. Wij rekenen op u'.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 5 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 7 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden