Dames Voltena maken geen fout

Sport 41 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De dames van Voltena zijn niet te stoppen op weg naar het kampioenschap. Zaterdag werd tegen Sterre-Voorwaarts alweer de achtste 4-0 overwinning op rij geboekt.

De eerste twee sets worden zonder echt flitsend spel met 25-16 en 25-11 gewonnen en dan zou je denken dat de overwinning in the pocket is. Maar dat is zeker niet het geval in de derde set. Voltena komt meteen in de beginfase op achterstand te staan en er moet zelfs een time-out aan te pas komen om de dames weer op de rails te krijgen.

Deze hele set blijft het spannend, maar Voltena zet de turbo aan in de eindfase van de set en sleept zo toch ook de derde set binnen: 25-20. De vierde set wordt vervolgens gewonnen met 25-15. Voor de wedstrijd was al bekend geworden dat concurrent Wik/Univé voor de tweede keer in twee weken met 4-0 van Volley Tilburg had weten te winnen.

De achtste 4-0 overwinning op rij voor Voltena betekent nog steeds drie punten voorsprong op Wik/Univé. Aankomende zaterdag staat de laatste uitwedstrijd tegen Spie/De Burgst Breda op het programma. Die ploeg staan op dit moment vierde.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18