Dames Voltena al zeker van tweede plaats

Sport 54 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De dames van Voltena zijn drie wedstrijden voor het einde van het seizoen al zeker van de tweede plaats op de ranglijst.

Momenteel hebben de Nieuwendijkers nog zicht op de titel, met drie punten voorsprong op Wik/Univé. Zaterdag stond er een uitwedstrijd op het programma tegen de nummer drie, Volley Tilburg. In de thuiswedstrijd werd er van dit team met 3-1 gewonnen, maar Voltena was er op gebrand om de reeks van 4-0 overwinningen door te zetten.

Goed begin
In Tilburg wordt gelijk prima gestart in de eerste set en Voltena weet al vrij snel een comfortabele voorsprong op de bouwen. Volley Tilburg maakt daarbij ook nog behoorlijk wat fouten, vooral in de service en Voltena speelt degelijk. De eerste set wordt overtuigend gewonnen met 14-25. In de tweede set weet Voltena het niveau goed vast te houden en er wordt prima verdedigd en geblokkeerd. Ook in deze set bouwt Voltena een riante voorsprong op, die niet meer wordt weggegeven. Deze set wordt gewonnen met 12-25.

Onder druk
In de derde set voert Volley Tilburg de servicedruk op en de passing van Voltena staat in de beginfase van deze set aardig onder druk. Hierdoor loopt Volley Tilburg uit naar een behoorlijke voorsprong van zo'n 4 à 5 punten. Voltena zet halverwege de set de achtervolging in en is er op gebrand om de set alsnog binnen te slepen. Daarmee is het aardig op weg, totdat de tweede scheidsrechter fluit voor een vakfout van Voltena. Niemand wist wat er nou eigenlijk fout was, maar hierdoor was het spel toch even behoorlijk ontregeld.

Voltena houdt echter het hoofd koel en - misschien omdat Volley Tilburg denkt dat deze set al binnen is – komt punt voor punt terug in de set. In de eindfase van de set laat Voltena weer even zien dat ze niet voor niks de koploper is en weten de Nieuwendijkse dames de set toch binnen te slepen met 21-25. De vierde set wordt gewonnen met 14-25 en dat betekent dat Voltena voor de zevende keer op rij met 4-0 wint.

Zaterdag wordt er gespeeld tegen tegen de nummer 11 van de competitie Sterre-Voorwaarts. De wedstrijd begint om 18.00 uur in De Iris in Nieuwendijk.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 10 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21