Kozakken Boys denkt aan nieuwbouw
Kozakken Boys denkt aan nieuwbouw regio-voetbal.nl

Kozakken Boys denkt aan nieuwbouw

Sport 1.283 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys onderzoekt de mogelijkheid tot de bouw van een nieuw multifunctioneel tribunegebouw op sportpark De Zwaaier. 

De huidige faciliteiten op het vijftien jaar oude sportpark voldoen niet meer aan de eisen van het niveau waarop Kozakken Boys speelt. Daarnaast groeit de club in ledenaantal, toeschouwersaantal en sponsors en is er zodoende meer ruimte nodig, meldt de Werkendamse club via de website.

Een speciaal voor dit project samengestelde commissie heeft de wensen in kaart gebracht en op basis hiervan is er een eerste opzet gemaakt van een nieuwe tribune met bijbehorend multifunctioneel gebouw.

Topsportlocatie
Dit project moet het complex omtoveren tot een volwaardige topsportlocatie. Het plan behelst een langgerekt gebouw van circa 50 meter dat zal verrijzen op de plaats van de huidige tribune. De tribune krijgt een capaciteit van ongeveer 650 stoelen en is direct gekoppeld aan een nieuwe businessclubruimte.  

Op dezelfde verdieping komen ook de radiokamer, bestuurskamer en vergaderzalen. De ruimtes die ontstaan onder de tribune zullen worden gebruikt als extra kleedkamers en opslagruimte. Het nieuwe gebouw zal op palen komen te staan en boven het huidige gebouw van de kleedkamers verrijzen. Het huidige sponsorhome/bestuurskamer zal bij ingebruikname van het nieuwe gebouw een nadere invulling krijgen.

Toetsen
Het bestuur van Kozakken Boys benadrukt dat het om plannen gaat die verder dienen te worden bestudeerd en getoetst op (financiële) haalbaarheid.

Allereerst zal het ontwerp verder besproken worden met de diverse geledingen binnen de club en met de gemeente. Daarnaast spreekt het voor zich dat de financiering van het project bepalend is voor de haalbaarheid van het project, stelt Kozakken Boys. Indien de plannen haalbaar blijken, is het de bedoeling het nieuwe tribunegebouw bij aanvang van het seizoen 2017/2018 in gebruik te nemen.

Kozakken Boys denkt aan nieuwbouw
Een artist impression. Foto: Kozakken Boys
Een artist impression. Foto: Kozakken Boys
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 11 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 15 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden