Merel Beverloo met haar trainster.
Merel Beverloo met haar trainster.

Merel Beverloo heeft Olympische droom

Sportt 237 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Tijdens het NK Kunstrijden in Den Haag verraste de 13-jarige Merel Beverloo met haar derde plaats vriend en vijand, maar naar eigen zeggen zit er nog meer in het vat. "Ik wil nu heel graag Nederlands kampioen worden", aldus de ambitieuze Aalburgse.

Voor Beverloo voelt het zelfs drie weken later nog onwerkelijk, maar ze heeft bij haar debuut op het Nederlands kampioenschap begin maart toch echt een bronzen medaille behaald in de categorie Advanced Novice.

Beverloo was één van de jongere deelneemsters in die categorie, omdat het de leeftijdsgroep van twaalf tot zestien betreft.

"Het was heel erg spannend, want ik had hier al die tijd naartoe gewerkt. Ik kan nu ook nog steeds niet geloven dat ik derde ben geworden. Ik heb er heel hard voor getraind en dan gaat het zo goed. Ik was dan ook heel erg tevreden met die derde plaats."

De jonge kunstschaatsster van TKV Tilburg dwong dat knappe resultaat af door eerst vierde te worden op de korte kür en bij de lange kür, die de dag daarna werd verreden, ging het zo mogelijk nog beter. De Aalburgse reed een foutloze kür op de muziek van het Efteling-sprookje Ravelijn en verbeterde haar persoonlijk record met 4,5 punten. Toch denkt Beverloo niet dat ze met de derde plaats op het NK haar plafond bereikt heeft.

Hoogtepunt
"Samen met mijn tweede plaats bij de Gewestelijke kampioenschappen was dit voor mij tot nu toe wel het hoogtepunt van mijn carrière, maar ik ga nu weer heel hard trainen voor de volgende wedstrijden. Ik wil ook gaan werken aan een aantal nieuwe elementen, zoals de dubbele Axel en een 'triple Rittberger'. Bij het volgende NK wil ik heel graag Nederlands kampioen worden. Er komen dan door het verschil in leeftijdscategorie alleen wel weer nieuwe concurrenten bij, dus je weet het vooraf nooit."

Het ultieme doel voor de toekomst is voor Beverloo al lang duidelijk: "Ik hoop dat ik naar de Olympische Spelen van 2022 zou kunnen gaan. Dat kost alleen wel heel veel geld, maar dat zou echt mijn droom zijn."

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden