ACKC viert lijfsbehoud als kampioenschap

Sport 191 keer gelezen

ALMKERK • Het is ACKC gelukt het vege lijf te redden en het tweedeklasserschap te behouden. Een felbevochten 12-14 overwinning tegen ADO gaf zaterdag de doorslag.

Eerder had ACKC de eerste wedstrijd in het degradatiedriekamp gewonnen van Stormvogels met 14-10. Vorige week dinsdag won Stormvogels met 19-16 van ADO, maar door het betere doelgemiddelde van ACKC degradeerde Stormvogels en moest dus afgelopen zaterdag de beslissing vallen voor de tweede degradatieplaats.

ACKC was bij een gelijkspel of winst op ADO zeker van lijfsbehoud en mocht zelfs met drie doelpunten verschil van ADO verliezen. Al na vijf seconden stond de supportersschare van ADO al op de banken te juichen en werd de verdediging van ACKC al gepasseerd. Maar er kwam bij een tegenaanval van de Almkerkers gelijk een antwoord, Frank Bakker gaf ook even zijn visite kaartje af.

Gelijke stand
Binnen drie minuten stond ACKC met 3-1 achter. ACKC kwam echter wel steeds beter in het spel en probeerde het vooral niet fysiek maar korfballend op te lossen met als resultaat een 8-8 gelijke stand bij rust.

De tweede helft begon wel wat stroef, maar het waren Stef Mommers en Marlies Kant, die respectievelijk met een schot van afstand en een vrije bal ACKC voor het eerst op een voorsprong zetten: 8-10. Het ACKC-publiek, dat zeker met 150 man nadrukkelijk aanwezig was in 's-Gravendeel, liet zich ook steeds meer horen en ondersteunde de ploeg goed in deze degradatiestrijd.

Stevig in handen
ACKC had de wedstrijd inmiddels stevig in handen. Het werd nog één keer 11-11, maar uiteindelijk kon Natasja Kuipers met twee treffers en Stef Mommers met een kort schot de verdiende overwinning met als einduitslag 12-14 bijschrijven. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter viel iedereen elkaar in de armen. Een slopende zaalcompetitie in de onderste regionen van de 2e klasse I was het geweest, maar uiteindelijk werd deze winst als een kampioenschap gevierd.

Donderdag speelt ACKC nog een oefenwedstrijd in Dordrecht tegen Oranje Wit 3 en dan gaan de Almkerkers zaterdag weer verder in de tweede helft veldcompetitie, waarin ACKC in de middenmoot staat.

• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 5 uur geleden
• Na de prijsuitreiking van de jeugd was het tijd voor de senioren.
Succesvol Rondje Almkerk: 1319 euro ingezameld voor Roparun Sport 21 uur geleden
• Linn, Noor en Lenn op de Framerunning Cup van de Dirk Kuijt Foundation
Eerste officiële wedstrijd en persoonlijke record voor framerunners Altena Road Runners Sport 21 uur geleden