Dames Voltena denderen door met overwinning

Sport 61 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De dames van Voltena konden vrijdag weer vijf punten bij het totaal bijschrijven. Hekkensluiter WHV werd met 0-4 aan de kant gezet.

Onder toezicht van een groot aantal meegereisde supporters - meer van Voltena dan van WHV - kwamen de Nieuwendijkers in de eerste set gelijk even onder druk te staan en met een 0-4 achterstand werd de wedstrijd niet helemaal begonnen, zoals het gewenst was. Deze achterstand werd echter wel weer omgebogen, maar echt soepel verliep het allemaal het niet in deze set. De eerste set wordt uiteindelijk wél gewonnen, met 16-25.

Dat het in de tweede set beter moet is voor iedereen duidelijk, en dat laat coach Guillermo Boogers ook even merken. Hierdoor komen de speelsters van Voltena wat meer op scherp te staan en dat is te zien in de eindstand van deze set.

Langste service
Sarah van Esch ging voor de langste serviceserie van het seizoen en WHV komt er in deze set totaal niet aan te pas: 5-25 voor Voltena.

De goede lijn uit de tweede set wordt in de derde set vastgehouden, ook al weet WHV in deze set weer iets meer puntjes te pakken door fouten aan de kant van Voltena.

De passing aan Nieuwendijkse kant is ook niet altijd wat het moet zijn, maar het basisniveau is hoog genoeg om dan toch te kunnen winnen: 11-25 in de derde set en een comfortabele 3-0 voorsprong in de wedstrijd.

De laatste set is bijna een kopie van de tweede set en WHV komt totaal niet aan aanvallen toe, omdat de pass niet aan het net komt.

Vrij zakelijk
Voltena speelt de wedstrijd vrij zakelijk uit en wint ook deze set, met 7-25.

Opnieuw vijf punten voor Voltena, maar een goede wedstrijd was het zeker niet. Deze zaterdag speelt dames 1 niet vanwege het bekerprogramma, maar op zaterdag 2 april staat er een belangrijke uitwedstrijd op het programma, namelijk tegen de nummer 3 van de ranglijst Volley Tilburg. Daar wordt het verschil voor het kampioenschap misschien wel gemaakt.

• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 6 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 7 uur geleden
• Na de prijsuitreiking van de jeugd was het tijd voor de senioren.
Succesvol Rondje Almkerk: 1319 euro ingezameld voor Roparun Sport 23 uur geleden