Virtus verliest laatste wedstrijd voor play-offs

Sport 27 keer gelezen

WERKENDAM • Virtus heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Den Bosch niet in winst weten om te zetten. De Werkendammers misten Jasper van Houwelingen en Robert-Jan Fiegen vanwege blessures en reisden met een voorsprong van vier punten naar Den Bosch. Beide teams waren al geplaatst voor de play-offs en het belang van de wedstrijd was dan ook niet al te groot meer. Wel stond natuurlijk de prestige op het spel, maar belangrijker was om verder geen blessures op te lopen. De Werkendammers dicteerden het eerste kwart, maar het tweede kwart was duidelijk voor Den Bosch. Met een ruststand van 41-38 in het voordeel van Den Bosch kon het nog alle kanten op. Schepje bovenop Na de rust deden de Bosschenaren er nog een schepje boven op en Virtus kwam op een achterstand van twaalf punten te staan. Met name van afstand schoten de Bossche schutters met scherp en Virtus kreeg deze wedstrijd maar liefst veertien driepunters om de oren. De Werkendammers gaven echter niet op en knokten zich terug in de wedstrijd. Door in het laatste kwart te wisselen van verdedigingsvorm kwam het team van Edwin Dekkers terug tot 72-70 met nog 1 minuut te spelen. Met een driepunter trok Den Bosch uiteindelijk aan het langste eind en leden de Werkendammers na tien overwinningen op rij weer eens een nederlaag. Play-offs Komend weekend starten de play-offs, waarin Virtus het op gaat nemen tegen Orca’s uit Urk.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 8 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21