Korfballers ACKC onderuit in Sliedrecht

Sport 64 keer gelezen

ALMKERK • Het vooraf als titelkandidaat van de tweede klasse bestempelde Merwede was zaterdag de tegenstander van het vlaggenschip van ACKC ,dat deze keer op volle sterkte kon aantreden. Beide ploegen kwamen fel uit de startblokken ondanks de hoge temperaturen. Het ging de eerste tien minuten behoorlijk gelijk op, maar toen ACKC eenmaal met 3-2 achter stond, werd die stand nooit meer omgebogen naar een voorsprong. De Sliedrechtenaren waren beter in het afmaken dan  ACKC, dat zowel verdedigend als aanvallend te lief was voor de tegenstander. De achterstand werd zelfs 7-2. Alleen Marloes van der Stelt en Frank Mommers deden in het eerste bedrijf via een schot van afstand en een stip nog wat terug,maar inmiddels was de achterstand al op gelopen naar 11-4 bij rust. Nu was al duidelijk dat het voor de ploeg van Van Houwelingen moeilijk zou worden om de tweede helft nog enige eer te behalen in deze wedstrijd. ”Maar laat je ondanks dat van de beste kant zien en voer de opdrachten uit", was de boodschap van de coach tijdens de rust. In de beginfase kon Jelle van de Water zijn gram halen en maakte de 11-5 tegen zijn directe tegenstander en topscoorder bij Merwede, Jacco Buik ,die hij in de eerste helft van scoren had weten af te houden. Toch werd Van de Water op zijn beurt  daarna tweemaal met en doorloopbal verschalkt en liep ACKC steeds achter de feiten aan. Inmiddels had coach Can Houwelingen jonkie Rik Millenaar, die nog wel wat te kort komt aan ervaring  tegen deze sterke tegenstander, van het veld gehaald en de routinier Maarten Kammer voor hem ingebracht. Ook Janneke Peek werd gewisseld, voor haar kwam Carola van de Water. Beide wisselspelers kwamen aan scoren toe om het leed enigszins te verzachten. Ook werd Robin van Wijngaarden vervangen door Bart de Peuter. Jelle van de Water vond nog tweemaal de korf maar daar bleef het ook bij, er werden in de slotfase slordige fouten gemaakt in verdedigend en aanvallend opzicht, wat tot gevolg had dat er een fikse nederlaag van 24-10 werd geleden. Merwede was gewoon een maatje te groot voor deze jonge ploeg, maar ACKC verwacht in de competitie zeker wel van een paar ploegen te kunnen winnen. Zaterdag 15 september komt één van deze ploegen op bezoek, DSO uit Klundert, vorig jaar nog in de derde klasse.  Aanvang van de wedstrijd is 16.00 uur. Doelpuntenmakers tegen Merwede: Jelle van de Water 3, Frank Mommers  2, Maarten Kammer 2,Robin van Wijngaarden, Marloes van der Stelt een Carola van de Water elk 1. www.ackc.nl