SKV heeft veel kansen nodig, maar wint wel

Sport 33 keer gelezen

SLEEUWIJK • Vooral in de tweede helft was SKV zaterdag de bovenliggende parti tegen ESDO uit Kockengen. Er werd verzuimd om dit in doelpunten om te zetten, waardoor er uiteindelijk maar nipt met 8-7 gewonnen werd. Omdat Joost de Jong pas halverwege de wedstrijd aanwezig kon zijn, had coach Tromp de opstelling iets gewijzigd. Marius Klootwijk vormde samen met Reijer van de Herik, Siska Koek en Annemarie Scherff het verdedigingsvak. In het aanvalsvak begonnen Ellen Assink, Florianne Vink, Nathan Snoek en Arne van Weelden. In de eerste helft hield het eerste verdedingsvak het goed dicht, waardoor het eerste aanvalsvak met de beide puntspelers Snoek en Assink goede en lange aanvallen konden spelen, die door zowel Snoek als Assink met twee doelpunten werden bekroond. Ook Reijer van de Herik scoorde met een bovenhandse doorloper in de eerste helft, waardoor er met een nipte voorsprong van 5-4 de rust in werd gegaan. In de tweede helft werd al snel een 6-4 voorsprong genomen door een doorloper van Assink. Deze stand bleef zeker 20 minuten op het scorebord staan. Het vak van Koek, Scherff, Van de Herik en Klootwijk probeerde van alles en had kans op kans, maar de bal wilde maar niet door de korf. Uiteindelijk was het Marius Klootwijk die de bevrijdende 7-4 door de mand schoot. ESDO scoorde in de daarop volgende aanval meteen de 7-5, waardoor SKV nog steeds geen afstand kon nemen van ESDO. Assink scoorde opnieuw met een doorloper de 8-5, waarna ESDO door twee benutte strafworpen nog tot 8-7 kon naderen. Een benauwde eindstand, maar de  eerste winstpunten voor SKV zijn binnen.