Virtus begint seizoen met ruime overwinning

Sport 25 keer gelezen

WERKENDAM • Virtus heeft zaterdag met ruim\e cijfers van promovendus Baros uit Rotterdam gewonnen. In Rotterdam werd het 47-86. Beide teams kenden elkaar totaal niet en in de beginfase was het een kwestie van aftasten. De eerste score van het nieuwe seizoen kwam op naam van Allard de Jong, maar verdedigend klopte het nog niet helemaal. Uitblinker Baros, onder leiding van oud-Virtus coach Duco Tjeerde, kon uit lang opgezette aanvallen toch een aantal keer scoren. De laatste drie minuten van dit kwart waren echter voor de jarige Arjen van der Wiel. De uitblinkende guard aan Virtus kant vond de ruimte in de verdediging van de Rotterdammers en met negen punten op rij zorgde hij voor een tussenstand van 18-26 na het eerste kwart. Na de rust werd het tempo aan Werkendamse kant flink opgeschroefd. De Werkendammers kregen in de gaten dat deze tegenstander geen enkel probleem mocht zijn en bij de rust stond er een comfortabele voorsprong op het bord van 27-48. Het derde kwart ging de wedstrijd helemaal op slot. Dit kwart werd met 6-23 gewonnen en Baros kwam er niet meer aan te pas. Virtus kon rustig doorwisselen en met nog 3 minuten te gaan stond de grootste voorsprong van deze middag op het bord: 33-82.  Met een overwinning van bijna 40 punten verschil was men in het Werkendamse kamp uiteindelijk wel tevreden. Titelkandidaat Het zal echter duidelijk zijn dat het team de komende wedstrijden 40 minuten scherp zal moeten zijn om weer mee te gaan doen om de bovenste plaatsten, te beginnen komende zaterdag. Dan komt de rivaal van afgelopen seizoen EBBC op bezoek in De Crosser, door de kenners getipt als de grootste favoriet voor de titel. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 4 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21