Virtus heeft geen probleem met de West Brabant Giants: 48-95

Sport 42 keer gelezen

WERKENDAM • Het eerste herenteam van Virtus kwam zaterdag in actie tegen het team van West Brabant Giants uit Bergen op Zoom. De Werkendammers kenden geen genade voor hun opponent en werkten flink aan hun doelsaldo. Door blessures waren Robert-Jan Fiegen en Floris Verhagen nog niet van de partij. In een hoog tempo ging het team van Edwin Dekkers van start onder aanvoering van de gedreven spelende Niels Damen. Na het eerste kwart was al duidelijk dat de punten mee naar Werkendam zouden gaan (11-33). Het tweede deel bood eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Virtus was heer en meester en met een ruststand van 24-57 moest Edwin Dekkers zijn team scherp zien te houden voor de tweede helft. Dat lukte maar matig. De mannen uit Bergen op Zoom gingen vanuit een zone-verdediging fanatiek op jacht om het tempo uit de wedstrijd te halen en zo de achterstand te verkleinen. De Werkendamse scoringsmachine haperde, maar toch werd ook dit kwart gewonnen. Virtus kon volop doorwisselen en de bankspelers pakten hun kansen. Het laatste kwart werd er weer flink gas gegeven kwamen de Giants er niet meer aan te pas. Virtus speelde vol op de aanval en via een aantal snelle fast-breaks werd de voorsprong nog verder uitgebouwd. De Giants probeerden de schade zoveel te beperken en kwamen in dit laatste kwart tot negen schamele puntjes. Met deze ruime overwinning houden de Werkendammers de koplopers in het vizier. Komende zaterdag 13 oktober speelt Virtus om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen BC Vlissingen. Scoreverdeling: Niels Plieger 20, Allard de Jong 15, Niels Damen 14, Martijn Both 13, Patrick Both 10, Jimmy van Leeuwen 10, Vangelis Zafiriadis 5, Arjen vd Wiel 5 en Jasper van Houwelingen 3 punten.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 14 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 18 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25