Virtus zet Crosser op z'n kop met spectaculaire bekerwinst

Sport 54 keer gelezen

WERKENDAM • De basketballers van Virtus hebben zaterdag een prestatie van formaat neergezet door in de eigen Crosser PSV Almonte, dat een klasse hoger speelt, met 27 punten verschil uit het bekertoernooi te knikkeren. Weliswaar was het team uit Eindhoven niet compleet, maar ook bij de Werkendammers ontbrak vrijwel de complete luchtmacht en kon het team van Edwin Dekkers maar met twee echte centers aantreden. De opening was nog voor de Eindhovenaren, maar onder aanvoering van de weer fanatiek spelende Niels Damen nam Virtus het heft stevig in handen. Met negen punten op rij werd al snel een voorsprong genomen van 11-4. Uitblinkers Patrick Both bepaalde als één van de uitblinkers aan Virtus kant met twee scores de tussenstand op 16-10 na het eerste kwart. Het tweede kwart gingen de Werkendammers vrolijk door met scoren.  De Werkendamse aanvallers waren hun tegenstander steeds te slim af. Niet alleen uit de fastbreak, maar ook vanuit de set-play werd de voorsprong rustig uitgebouwd. Ook de door Edwin Dekkers neergezette ‘full-court press’ leverde enkele keren balwinst op, waaruit vervolgens gescoord kon worden.  De ruststand was 35-23. Onder de voet gelopen Het derde kwart werden de Eindhovenaren vervolgens compleet onder voet gelopen. Virtus legde de ene na de andere fraaie aanval op de mat en de amusementswaarde ging nog verder omhoog. Martijn Both pakte als vanouds weer vele steals en voorzag zijn medespelers van enkele heerlijke assists. Met name Allard de Jong en Vangelis Zafiriadis lieten in deze fase zien wat zij voor dit Virtus kunnen gaan betekenen. PSV Almonte stond erbij en keek er naar en was niet bij machte om de Werkendamse scoringsmachine af te stoppen. Gespeeld De voorsprong liep op naar maar liefst 61-37 aan het einde van het derde kwart. De wedstrijd was natuurlijk gespeeld, maar de Werkendamse honger was nog niet gestild. Ook het laatste kwart werd mede dankzij enkele prima scores van Niels Plieger gewonnen. Met een driepunter zette Arjen van der Wiel de laatste score op het bord en zo werd er een eindstand bereikt van 79-53. Virtus gaat in de volgende bekerronde op bezoek gaan bij de Challengers uit Hoofddorp.

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 15 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01