ACKC pakt eerste punten in Voorthuizen

Sport 36 keer gelezen

ALMKERK • De korfballers van ACKC gingen zaterdag op bezoek bij het onbekende Spirit in Voorthuizen. Binnen de poule is Spirit één van de drie teams die gepromoveerd zijn vanuit de derde klasse. Na een moeizame wedstrijd gingen de punten mee naar Almkerk met een einduitslag van 14-16. Ook nu weer moesten er spelers noodgedwongen op de reservebank plaatsnemen: Marloes van der Stelt was de afgelopen week ziek geweest en Rik Millenaar kon niet starten vanwege een blessure. Het jonge team van ACKC begon wat slap en stond al snel met 2-0 achter. Hierna speelde ACKC beter op de tegenstander in en door scores van Robin van Wijngaarden, Marlies Kant en Carola ’t Lam kwamen de Almkerkers op gelijke hoogte: 4-4. Het scoren in de eerste helft bleef moeizaam gaan. Door twee afstandschoten en een strafworp werd de ruststand bepaald op 7-7. Tijdens de rust kon Dick van Houwelingen de speelstijl en tactiek wat aanscherpen. Dit bleek meteen in het begin van de tweede helft succesvol door twee doelpunten van Janneke Peek en een fraaie doorloper van Carola ’t Lam met één hand. Toch bleef het spel aanvallend moeizaam, waardoor Spirit in de wedstrijd kon blijven. Naarmate de tweede helft vorderde werd het spel van ACKC beter en kon afstand genomen worden van de tegenstander: 10-14. Met name door een goede verdediging kon de eindzege binnengehaald worden, hoewel Spirit in de slotfase nog dichterbij kwam. Door goed aanvallend spel van Jelle van de Water was de eindstand in het voordeel van ACKC. De eerste twee punten geven een goede basis en zelfvertrouwen voor de komende thuiswedstrijd tegen Fiducia om 16.15 uur in sporthal De Jager in Giessen.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18