SKV verliest van licht geïrriteerde tegenstander

Sportt 106 keer gelezen

SLEEUWIJK • Het vlaggenschip van de Sleeuwijkse Korfbal Vereniging verloor zaterdag met 11-17 van een beter korfballend Ten Donck. De instelling van de tegenstander verdiende echter geen schoonheidsprijs. Met een scheidsrechter die vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd niet onder controle had en het uitvallen van Reijer van de Herik met een waarschijnlijk ernstige knieblessure, is het geen wedstrijd om positief op terug te kijken. Door hard te werken wist SKV in de eerste helft aan te haken bij het beter spelende Ten Donck. SKV nam zelfs brutaal een 2-0 voorsprong. Ten Donck creëerde makkelijker kansen, maar miste veelvuldig. Enkele opstootjes en doelpunten later werd er gerust met een 4-8 stand. Ook in de tweede helft kon Ten Donck niet wegkomen van SKV, waardoor de frustratie nog iets toenam. SKV kwam zelfs terug tot drie doelpunten verschil. Bij de stand van 7-10 ging Reijer van de Herik bij een verdedigende actie door zijn knie. Hij werd gewisseld voor Walter de Bruin. De Bruin bekroonde zijn invalbeurt nog met twee mooie doelpunten. De ballen vielen aan de kant van Ten Donck het laatste kwartier wel door de korf, waardoor uiteindelijk een 11-17 eindstand op het bord stond.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 9 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 13 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25