Eerste punten voor SKV

Sport 22 keer gelezen

SLEEUWIJK • De Sleeuwijkse korfballers van SKV hebben zaterdag voor de eerste keer dit zaalseizoen gewonnen. In Etten-Leur werd ELKV met 10-12 aan de kant gezet. De Meijboom-equipe begon moeizaam aan de wedstrijd. Vooral verdedigend begon het slecht, wat resulteerde in een 1- 0 achterstand. Dit werd echter snel goed gemaakt door een doorloper van Ellen Assink. Beide ploegen kwamen vervolgens moeilijk tot scoren. Er waren volop kansen, maar deze werden gemist. Voordeel Vlak voor rust kwam het tweede aanvalsvak even op stoom en scoorde twee keer kort achter elkaar, waardoor er gerust werd met 5-7 in het voordeel van SKV. Na rust mocht het eerste aanvalsvak de bal uitnemen en voerde de in de rust doorgesproken tactiek goed uit door snel een strafworp en een kort schot te verzilveren. Nu stond er een strand van 5-9 op het scorebord. Onnodig spannend De Sleeuwijkers waren de tweede helft zeker de betere ploeg, maar maakte het door de kansen niet te verzilveren nog onnodig spannend. De punten gingen uiteindelijk wel mee naar Sleeuwijk met een eindstand van 10-12.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws gisteren
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57