SKV speelt goed, maar wint net niet

Sport 32 keer gelezen

SLEEUWIJK • Er had zaterdag misschien wel een gelijkspel in gezeten voor SKV tegen koploper Harga uit Schiedam, maar de Sleeuwijkse korfballers verloren de thuiswedstrijd nipt met 14-15. De ruststand werd bepaald op 5-8 door een fraai weggetrokken afstandsschot van Joost de Jong. Dat zou de opmars betekenen van SKV in de tweede helft. Floor Vink maakte de achterstand vlak na rust kleiner door een mooi uitgespeelde van Assink die de bal na doorbraak doorspeelde naar Vink. SKV kwam steeds dichterbij door doelpunten van Assink en een vrije bal van Annemarie Scherf. Nadat de Jong de score op 10-11 bracht werd de marge echter weer twee punten. Toen krijg Harga een dip te voorduren, want SKV kwam verder op dreef en scoorde vier keer op rij uit velddoelpunten. De stand was toen 14-12 voor de thuisploeg. Harga kwam vervolgens met een doorloper en een onterechte strafworp langszij. Uiteindelijk namen ze de overwinning mee naar Schiedam door een afstandsschot in te schieten. Hiermee kwam de stand op 14-15. Misschien was een gelijkspel meer terecht geweest voor SKV.