Nederlands record voor zwemster Marjo Goelema

Sport 76 keer gelezen

WERKENDAM • Biesboschzwemster Marjo Goelema heeft zaterdag een Nederlands record gezwommen tijdens de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2012 in Terneuzen, voor zwemmers boven de twintig jaar. Goelema deed dit op de 50 meter schoolslag. Ze wist het Nederlands record (NMR) met ruim 0,7 seconden aan te scherpen. Dit was tevens een Brabants (BMR) en club masters record. Daarnaast zwom Goelema ook een BMR en clubrecord op de 25 meter vrije slag en op de dubbele afstand was er een clubrecord. Ze wist het klassement van de kleine vrije slag, 2 keer 25 meter vrije slag en 2 keer 50 meter vrije slag, te winnen. Daarnaast was ze ook de beste in het kleine wisselslag klassement. Dit klassement gaat over 25 meter vlinder-, rug- school- en vrije slag. Een categorie hoger, bij de dames tussen 45 en 49 jaar wist Annette Wijnja ook de beide klassementen te winnen. Mark Visser en Marianne van Berchum haalde beide zilveren plaatsen in de klassementen. Visser deed dit, net als Goelema en Wijnja, in het kleine wisselslag klassement en het grote vrije slag klassement. Voor het grote vrije slag klassement moet 25, 50, 100 en 200 vrije slag gezwommen worden gedurende het jaar. Voor Van Berchum was er zilver in het klassement over 2 keer 25 meter vrije slag en 2 keer 50 meter vrije slag. De laatste klassementsprijzen waren allemaal brons van kleur. Willem Boljé haalde in het kleine vrije slag klassement een derde plaats en Bastiaan Baggerman deed dit in het grote vrije slag klassement. De laatste die een prijs haalde was Jos de Jong. Hij wist het kleine wisselslag klassement vol te zwemmen en behaalde hiermee een bronzen plaats.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 11 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 15 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25