Matige overwinning SKV op ELKV

Sport 38 keer gelezen

SLEEUWIJK • Tegen het laaggeklasseerde ELKV uit Etten-Leur heeft het eerste team van SKV zaterdag een minimale overwinning geboekt. Het werd 9-8 voor de Sleeuwijkers. Het duurde vrij lang alvorens de 1-0 door Ellen Assink op het scorebord werd gezet. Vrij snel daarna stuurden Floor Vink en Assink hun beide dames het bos in en rondde laatstgenoemde de daaruit volgende kans bekwaam af. De scheidsrechter vond echter dat dit doelpunt geannuleerd diende te worden wegens snijden. Uiteindelijk liep SKV toch uit naar een 4-1 voorsprong bij rust. Herpakken In de tweede helft werd Mischa van Damme ingebracht voor de licht geblesseerde Assink. Even leek het er op dat de SKV’ers zich zouden herpakken toen Van Damme in korte tijd twee doelpunten wist te maken en zo zorgde voor een stand van 7-3. ELKV wilde echter niet opgeven en vlak voor tijd stond er een stand van 8-7 op het bord. Dit was vooral ook te wijten aan het slordig omgaan met de kansen door de thuisploeg. Het was uiteindelijk Nathan Snoek die zorgde voor de enigszins bevrijdende 9-7. Opvallend hierbij was dat hij juist uit een moeilijke positie onder de korf wist te scoren, terwijl de meest eenvoudige kansen daarvoor op vakkundige wijze om zeep waren geholpen. In de laatste seconden wist het team uit Etten-Leur nog een keer raak te schieten, waardoor de eindstand op 9-8 werd bepaald.