ACKC blijft op de laatste plaats

Sport 33 keer gelezen

ALMKERK • In de onderste regionen  van de 2e klasse F moest ACKC zaterdag in Vleuten de strijd aanbinden met Fiducia. Na een 10-8 ruststand lukte het ACKC weer nét niet om de punten mee te nemen naar Almkerk. Na een zeer spannend slot werd het uiteindelijk 18-17. Hierdoor staan de korfballers nog steeds op de laatste plaats. ACKC begon heel slapjes aan de wedstrijd en maakte de ene na de andere passfout. Kansen werden om zeep geholpen, terwijl de thuisploeg heel gemakkelijk en zuiver schoot en zodoende de ACKC’ers al na een kwartier spelen op een 8-1 achterstand zette. Kanteling Toch kantelde de wedstrijd enigszins: Marnix Kammer was superkoel bij het nemen van verkregen strafworpen en Jelle van de Water kon heel koelbloedig zijn doelpuntjes meepikken. Ook toonden Carin Nauta en Raymond  Nieuwenhuizen als oudgedienden hun meerwaarde in het achttal. 10-8 was de ruststand. De tweede helft begon weer zoals de eerste helft: veel onnodig balverlies en ook moest er enkele keren aan de noodrem worden getrokken. Dat werd direct met een strafworp bestraft en zo liep na een minuut of tien spelen ACKC weer achter de feiten aan en stond het weer op een 13-8 achterstand. Toch bleef er nog steeds het geloof dat er iets te halen viel. Vanaf de zijlijn trof Nieuwenhuizen de korf en kon Marlies Kant één van haar weinige goede acties met een doorloper afronden. Rechtzetten Even had ook Robin van Wijngaarden het behoorlijk lastig met zijn directe tegenstander en hij werd twee maal op rij met een tegentreffer geconfronteerd. Maar hij kon het vervolgens door zelf te scoren weer  enigszins  rechtzetten en bracht de stand op 15-12. ACKC vocht voor elke bal en liet de laatste tien minuten zien tot het gaatje te willen gaan om minimaal een punt aan deze ontmoeting over te houden. Via Nieuwenhuizen, Nauta, Janneke Peek en de zoveelste strafworp van Kammer kwam men terug tot 17-16. De thuisploeg paste twee wissels toe,w aarvan de dame al snel  tegen Carin Nauta tot scoren kwam. In de laatste minuut kon Marnix Kammer nog zijn zesde strafworp verzilveren voor 18-17, maar daar bleef het bij. ACKC kon zonder punten naar Almkerk terug.