Wielerseizoen komt op gang in Brakel

Sport 104 keer gelezen

BRAKEL • Erik Satter won de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie van WTC Maaswaal. De hogere temperaturen trokken vijftig renners naar het parcours. Bij de A-renners werden zoals gebruikelijk veel speldenprikken uitgedeeld, maar niemand kon echt het achterwiel aan het peloton laten zien. Dat betekende een sprint om de fel begeerde bloemen waarin Erik Satter (Gameren) Mark Teeuw (Rijswijk) versloeg met een keurige derde plaats voor Peter de Weert (Nieuwaal) als niet-licentiehouder. Satter voert het klassement aan. Bij de B-Renners werd er hard gekoerst met snelheden die meestal pas later in het seizoen te noteren zijn. Niemand kon wegkomen, totdat Johan Hooijmans (Kerkdriel) in de laatste ronde de rest ruim honderd meter voor wist te komen. Hij staat na twee wedstrijden eerste. Angelo Verhagen (Oss) won de sprint afgetekend met Wim Beckers (Kerkdriel) als tweede van het peloton. Teus de Jong (Sleeuwijk) werd vierde en dat is ook zijn plek in het voorlopige klassement.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57