ACKC doet het goed tegen kampioen, maar verliest

Sport 41 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag in de voorlopig laatste wedstrijd in de tweede klasse goed partij geboden tegen kampioen HKC Utrecht. In sporthal De Jager in Giessen werd het uiteindelijk 12-13. ACKC begon ondanks de vele wijzigingen goed en had al binnen 5 minuten een verrassende  3-0 voorsprong verworven. Zoals verwacht kwamen de Utrechters wel weer terug, maar bij rust stond een score van 7-5 op het bord, in Almkerks  voordeel. Verrassing Tot ieders grote verrassing breidde ACKC de voorsprong na de rust zelfs uit en kwam de ploeg via Merel Schram en Stef Mommers op  9-6. Maar halverwege het tweede bedrijf kwam HKC Utrecht met een soort tussenoffensief. De fouten bij de ACKC werden zowel aanvallend als defensief steeds talrijker. En zo keek ACKC met nog tien minuten op de klok plots tegen een 10-11 achterstand aan. Toch was er nog wel steeds de wil om te winnen, maar ondanks de twee doelpunten van Robin van Wijngaarden konden de gasten de wedstrijd in de laatste minuten in hun voordeel beslissen en werd de eindstand uiteindelijk 12-13.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 11 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 15 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25