ACKC blijft ondanks verlies in tweede klasse

Sport 70 keer gelezen

ALMKERK • Ondanks het verlies tegen Swift komt ACKC in het volgende seizoen van de veldcompetitie gewoon weer uit in de tweede klasse. Voor het eerste team van ACKC was het zaterdag een lastige middag tegen koploper Swift, waarbij door beide teams ook de andere wedstrijden van de tweede klasse I op de voet werden gevolgd in verband met de eventuele nacompetitie voor degradatie van ACKC en het mogelijk kampioenschap voor Swift. Na een eerste helft, waarin ACKC redelijk tegenstand bood maar  met een achterstand van 5-8 de thee opzocht, kon ACKC in de tweede helft het snelle en strakke spel van Swift niet meer echt bijhouden. De ploeg van Dick van Houwelingen kon in de eerste fase van tweede helft wel wat meer brengen, maar de kansen werden niet verzilverd. Coach van Houwelingen nam de beslissing om vroeg in de tweede helft - bij een intussen opgelopen achterstand van 5-10 - wissels toe te passen. Eerst werd Floor Peek van het veld gehaald en vervangen door Carin Nauta en even later moest Marnix Kammer het veld ruimen voor Raymond Nieuwenhuizen. Schoten van afstand Den Hartog en Nieuwenhuizen zorgden met schoten van afstand dat de achterstand nog beperkt bleef tot 7-11, met nog een klein kwartiertje spelen. Dat laatste kwartier waren de aanvallen van Swift echter effectiever en de thuisploeg benutte in tegenstelling tot de Almkerkers wél de kansen. In de laatste minuut liet Den Hartog nog wel aan de Middelburgers zien hoe een strafworp moest worden genomen. Zij hadden gedurende de gehele wedstrijd maar liefst vijf maal vanaf de stip gemist, maar uiteindelijk verloor ACKC uiteindelijk met 8-16. Na het laatste fluitsignaal werd het pas echt spannend, want wat waren de andere uitslagen? Voor ACKC kwam het antwoord al snel. Concurrent ONDO had met 13-9 verloren van DSO en Merwede had Tiel’72 zonder punten met 13-9 naar huis gestuurd, wat inhield dat ACKC en DSO de dans ontsprongen en zonder beslissingswedstrijden te spelen volgend seizoen weer uitkomen in de tweede klasse.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 20 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21