Mountainbiker Sjoerd Bax wint KNWU-topcompetitie

Sport 19 keer gelezen

UPPEL • Na een spannende laatste race is Sjoerd Bax uit Uppel afgelopen weekend eerste geworden in het algemeen klassement om de KNWU Dynasis topcompetitie. De laatste van vijf mountainbikewedstrijden voor het KNWU Dynasis topcompetitieklassement werd afgelopen weekend verreden in het Overijsselse Steenwijk. Voorfgaand aan deze finale stond junior Sjoerd Bax maar op twee punten van de leider geklasseerd. Een spannende race volgde, waarbij de ontstane kopgroep gedurende de wedstrijd steeds verder werd uitgedund tot uiteindelijk bij het ingaan van de finale een vijftal renners overbleef, onder wie Sjoerd Bax. De Uppelnaar klasseerde zich uiteindelijk achter de Belg Quinten Hermans en Rik Jansen als derde. De klassementsaanvoerder eindigde als zesde, waardoor Bax de koppositie overnam en de eindoverwinning in het klassement op kon eisen.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57