Almkerkers zetten in tweede helft Zwaluwen aan de kant

Sport 51 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag opnieuw een tegenstander met een nederlaag naar huis gestuurd. Zwaluwen uit Zevenaar werd met 15-12 verslagen. Een week eerder was DOT nog met 18-15 de klos. Zodoende houden de Almkerkse korfballers aansluiting met de top in de tweede klasse H. De ploeg staat nu tweede met vijf punten. ACKC begon met dezelfde opstelling als tegen DOT en meteen vanaf het beginsignaal werd er en stip verdiend en verzilverd door Frank Mommers. Hiermee was ook snel duidelijk dat de scheidsrechter niet te beroerd was om naar de stip te wijzen, iets wat later in de wedstrijd dan ook vele malen werd herhaald. Slordig ACKC kon prima aanvallen opbouwen, maar was wel wat slordig in de afwerking. Inmiddels was na een kwartier spelen ACKC op en 2-4 achterstand gezet, maar door  schoten van afstand van Bakker, Mommers en van de Water kwam ACKC weer snel terug en werd met nog een klein kwartiertje op de klok al de ruststand van 5-5 bereikt.  Beide ploegen creëerden wel veel kansen, maar  zowel ACKC als Zwaluwen verzuimde te scoren. Coach van Houwelingen kon tijdens de thee niet meer doen dan de puntjes op de i zetten. Verdubbeld Na rust was binnen een tijdsbestek van ruim tien minuten de stand al verdubbeld naar 10-10. ACKC kwam verdedigend steeds vaker tot het onderscheppen van de bal en zag dat de gasten conditioneel aan de limit zaten. Halverwege de tweede helft kon ACKC via Carin Nauta en Marnix Kammer een gaatje van twee punten slaan: 13-11. Ook het ACKC-publiek begon zich te roeren en zag hun ploeg steeds beter spelen. Frank Mommers verzilverde nog en stip en Inge Scheffer maakte een schot van dichtbij. Zwaluwen maakte nog 15-12, maar ACKC speelde de laatste vijf minuten professioneel uit. Volgende week speelt ACKC in Boven-Hardinxveld  tegen koploper HKC, die met drie klinkende overwinningen ogenschijnlijk rechtstreeks promotie zal willen afdwingen. Stunten Toch zal Van Houwelingen, oud-coach van HKC, daar dolgraag een stokje voor willen steken. Hij kent de tegenstander door en door en zal zijn ploeg ook graag willen zien stunten. De wedstrijd begint zaterdag om 16.00 uur. http://www.ackc.nl Klik op de foto voor meer afbeeldingen.