Koploper maatje te groot voor ACKC

Sport 58 keer gelezen

BOVEN-HARDINXVELD/ALMKERK • Dat het een moeilijke wedstrijd voor het vlaggenschip van ACKC zou worden tegen HKC was al snel vastgesteld. Toch weerden de groenwitten zich in de eerste helft goed. Maar uiteindelijk werd ACKC met 15-9 naar huis gestuurd. Vooraf had coach Van Houwelingen (oud-coach van HKC) zijn team op het hart gedrukt dat een ieder op zijn top zou moeten spelen, vooral verdedigend. 4-0 Direct vanaf het begin leek het of HKC niets heel liet van de bedoelingen van ACKC. De thuisploeg nam binnen tien minuten een 4-0 voorsprong. ACKC vocht zich dapper terug. Na wat gemiste kansen werd het zelfs 4-3, Kammer en Kant konden van afstand scoren en Mommers was bij een gevecht onder de korf trefzeker. Weergaloos Verdedigend kon ACKC behoorlijk standhouden, al was het soms wel heel moeilijk om het strakke en soms weergaloze spel van HKC te volgen. Vooral  Frank Bakker die niet echt lekker in zijn vel zat, had moeite met zijn directe tegenstander. Ook werden er tamelijk veel persoonlijke fouten gemaakt, dat werd door de Zuid-Hollanders vaak direct afgestraft. Ook haalden de Almkerkers zich hiermee de irritatie van hun coach op de nek. Ruststand Na een 6-3 achterstand kwam ACKC weer terug naar 6-5 en uiteindelijk kon bij een 7-5 ruststand de kleedkamer worden opgezocht. Daarna kwam HKC net als in de eerste helft furieus uit de startblokken, waar ACKC weinig tegen in kon brengen. Binnen een kwartier was de achterstand al opgelopen naar 12-5 en kon ACKC het spelpeil van de eerste helft niet meer behalen. Wissels Good old Carin Nauta (44) werd vervangen door Marloes van der Stelt en even later gaf Carola 't Lam  ook aan gewisseld te willen worden, voor haar kwam Floor Francke in het veld. Ook Frank Bakker nam plaats in de Dug-out voor hem kwam Bart de Peuter. Intussen stond de score op 14-7. Voor ACKC scoorde Kammer twee keer. De laatste minuten van de wedstrijd kon ACKC de stand nog iets dragelijker maken en via Floor Francke en Jelle van de Water werd het uiteindelijk een 15-9 verlies.  Het verlies was weliswaar ingecalculeerd, maar ACKC had gehoopt een beter spelniveau te bereiken. Vaak lukt dat wel tegen sterke tegenstanders, maar dit keer niet. ACKC blijft op vijf punten staan en HKC verstevigt de koppositie met acht uit vier. Volgende wedstrijd Zaterdag komt een onbekende ploeg op bezoek op sportpark De Alm: DKB uit Best. Dit team is net als ACKC in de subtop te vinden, dus staat er voldoende op het spel. Aanvang van deze wedstrijd is 16.00 uur. Doelpuntenmakers tegen HKC: Marnix Kammer 3,Marlies Kant 2,Jelle van de Water 2, Floor Francke en Frank Mommers elk 1.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 18 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21