Rugletsel voor Raymond Schouten

Sport 37 keer gelezen

REGIO • Raymond Schouten heeft bij een zware crash tijdens de Dutch Supersport race een ruggenwervelfractuur opgelopen. De Yamaha-coureur wacht waarschijnlijk een lange revalidatie. Het ongeluk gebeurde afgelopen weekend in de derde ronde van de ingekorte Dutch Supersport race op het TT circuit van Assen, die in het bijprogramma van het British Superbike kampioenschap werd verreden. Highsider Schouten maakte een zware highsider mee, waarbij de coureur hard op zijn rug terecht kwam. De Yamaha-rijder uit Waardhuizen werd direct naar het medisch centrum gebracht, maar de doctoren konden de definitieve aard van zijn blessure daar niet vast stellen. Schouten werd daarop vervoerd naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, waar een scan moest uitwijzen hoe ernstig de blessure was. Hier bleek dat hij een ruggenwervelfractuur heeft opgelopen. Schouten is inmiddels gestabiliseerd om de breuk niet teveel te belasten. De eerste tekenen voor een volledig herstel zijn goed. Zo beschikt hij over het volledige gevoel in zijn benen. Peter Schalken uit Dussen reed afgelopen weekend in tegenstelling tot Raymond Schouten een prima race voor het ONK Dutch Superbike. De coureur, die er in de vorige race nog hard afging met een highsider en daar een pijnlijke schouder aan over hield, zat goed voorin. De coureur van het Amici Hoegee Suzuki Team reed wel een vrij eenzame race, nadat hij Allard Kerkhoven had verdrongen van de vierde plaats. Feestje Aangezien de op de derde plaats geeïndigde Lennart van Houwelingen uit Hardinxveld-Giessendam met zijn BMW vanwege een jumpstart twintig seconden straftijd kreeg, schoof Schalken door naar het podium. Daarmee maakte de Dussenaar het feestje bij het Amici-team compleet, aangezien zijn teammaat Nigel Walraven uit Vuren de race in de Dutch Superbike won. Op 13 oktober rijd Schalken de laatste twee races in Assen.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18