ACKC walst over KC Dordrecht heen

Sport 66 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft rode lantaarndrager KC Dordrecht zaterdag geen schijn van kans gegeven. In Dordrecht werd het 6-25. De Almkerkers kwamen direct goed uit de startblokken en hadden binnen een kwartier al een 1-7 voorsprong opgebouwd, waarvan Frank Mommers drie treffers voor zijn rekening had genomen. De Dordtenaren bakten er weinig van. ACKC had het verdedigend heel goed op een rijtje, terwijl aanvallend er van alle kanten door de verdediging van de tegenstander heen gelopen kon worden. Carola 't Lam werd een paar keer goed vrij gespeeld en via een prima assist van haar broer Jelle van de Water kon zij tweemaal achtereen met een doorloper de score op laten lopen naar 1-9. Het werd zelfs nog 1-10 door Marlies Kant. Comfortabel Uiteindelijk kon ACKC halverwege de wedstrijd al met een gerust hart de kleedkamers opzoeken bij een 3-14 voorsprong. Coach Van Houwelingen maakte zijn ploeg in de rust wel duidelijk door te gaan met het in de eerste helft vertoonde spel en hamerde erop om niet te verslappen.  Middels Inge Scheffer werd het scoren direct na het eerste fluitsignaal na de rust weer opgepakt en kon Floor Francke meteen daarna een mooie omdraaibal verzilveren. Via Frank Bakker (2x) en Frank Mommers werd binnen een tijdsbestek van ruim tien minuten de tussenstand opgevoerd naar 4-19. Concentratie De concentratie verslapte logischerwijs wel enigszins bij ACKC: de buit was eigenlijk al binnen. Toch konden de groen-witten de voorsprong nog vergroten. Deze keer was het aanvoerder Jelle van de Water, die gedurende de wedstrijd in dienst van het team de balletjes panklaar aangaf. Hij scoorde via en kort schot en benutte een stip. Van Houwelingen haalde Frank Mommers, Inge Scheffer en Frank Bakker met nog een kwartiertje te spelen van het veld en liet de reserves Bart de Peuter, Marloes van der Stelt en Rick Millenaar nog even opdraven. Het waren de laatste twee die veroorzakers waren van een verdedigende fout, die prompt met een stip werd bestraft.  Maar ACKC was goed op schot en kwam via Carola 't Lam, Jelle van de Water en Marlies Kant tot een einduitslag van 6-25. ACKC nestelt zich met nog één thuiswedstrijd te spelen in de eerste helft van veldcompetitie op de derde plaats.

• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 9 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 23 uur geleden
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
A27 dit weekend weer dicht richting Utrecht tussen Hooipolder en Gorinchem Nieuws 24 apr, 14:23