Kimbria geen partij voor oppermachtig Virtus

Sport 29 keer gelezen

WERKENDAM • De heren van Virtus hebben afgelopen zaterdagavond met ruime cijfers gewonnen van het Maastrichtse Kimbria. Het Limburgse team had weinig tot niets in te brengen tegen een collectief sterk Virtus, dat met 80-43 wist te winnen. De Werkendammers misten deze avond de geblesseerde Arjen van der Wiel en ook Vangelis Zafiriadis en Rick Verhoeven. Het team van Lace Strong begon matig aan de wedstrijd. Na het eerst kwart stond er een magere tussenstand van 12-8 op het bord. Virtus-coach Strong was niet tevreden over het spel van  zijn team. Het tweede kwart werd dan ook besloten om de man-to-man in te ruilen voor een zone-verdediging. Geen antwoord De Limburgers hadden totaal geen antwoord op deze tactiek en de Werkendammers pakten steal na steal. Met een ruststand van 40-14 was duidelijk dat de punten in Werkendam zouden blijven en was het alleen nog de vraag hoe groot het verschil zou worden. Het derde kwart kwam het team van Kimbria wat beter in de wedstrijd. Virtus controleerde de wedstrijd en de ingevallen jeugdspelers Sander Visser en Pim Faasse konden moeiteloos meekomen. Met name Sander pakte zijn kans en liet twee fraaie driepunters noteren. Oppermachtig De Virtus-centers heersten in de rebound en Kimbria zag nauwelijks kans om te scoren. De Werkendammers liepen steeds verder weg en waren oppermachtig. Strong kon volop doorwisselen en met name Jimmy van Leeuwen viel prima in. Met zestien punten en een aantal assists liet hij deze avond een prima indruk achter. Virtus kon de wedstrijd rustig uitspelen en boekte zo een ruime overwinning. Zaterdag speelt Virtus een uitwedstrijd tegen koploper CobraNova. Aanvang van deze wedstrijd in Voorburg is 20.00 uur.

• Roparun Team Altena 280.
Zet je wekker: Roparun doorkruist Altena op tweede pinksterdag Nieuws 18 uur geleden
• Er worden twaalf spaarvarkens verstopt.
Nog niets te doen tijdens de meivakantie? Van der Straaten Verzekeringen organiseert Big Hunt Nieuws 20 uur geleden
• In de Biesbosch zijn verkeerscontroles uitgevoerd door de verkeerspolitie.
Politie houdt controles in Biesbosch: rijbewijzen ingenomen en motorrijder betrapt op wheelie 112 gisteren